НАЧАЛО Други

Джихан Ву: ICO са неустойчив балон

август 23, 2018 8:31 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Джихан Ву: ICO са неустойчив балон

Основателят на най-ценната крипто компания за в света каза, че не вярва, че моделът за финансиране чрез първоначалното предлагане на монети (ICO) ще се окаже нещо повече от прекрасно.

Джихан Ву, изпълнителен директор на минно-добивния конгломерат „Bitmain„, направи това твърдение по време на интервю с CoinGeek, като заяви, че така нареченият балон на ICO е „неустойчив“ и в крайна сметка ще се спука.

„Смятам, че ICO са нещо като неустойчив финансов балон. Той ще се спука в края на краищата „, каза той.

„Въпрос на време е. Вярвам, че това е само една година или две. Така или иначе, просто ще изчезне.“

Докато Wu очаква традиционните активи в крайна сметка да мигрират към токенизирана платформа. Той каза, че настоящият модел на ICO, чрез който инвеститорите купуват токени, които могат да бъдат регулирани като ценни книжа, но по принцип не дават право на купувачите на дивиденти или право на глас, в крайна сметка ще се срине, тъй като инвеститорите допринасят само поради спекулации, че те могат да продадат токените по-късно на печалба.

Ву не е единствения с такъв мечи възглед за ICO. Наскоро стартиралата венчър ръка на Binance каза, че фирмата смята, че индустрията е в балон, който в крайна сметка ще се появи.

Фирмата използва печалбата си от 1,1 млрд. долара през първото тримесечие, за да инвестира в редица новосъздадени компании и установени компании в крипто индустрията, в допълнение към бързото разширяване на глобалните си операции.

По-рано тази година Bitmain оглави класацията за инвестиции и търговия с криптовалута в САЩ, която е най-новият кръг от финансиране на Circle Internet Financial, който събра 400 млн. долара.

След това Bitmain плати 50 млн. долара за закупуване на контролен пакет в Opera Software AS, които оттогава имат интегриран портфейл за криптовалута в своите уеб браузъри за Android и PC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене