НАЧАЛО Регулации

Джером Пауъл призова за крипто регулация

март 7, 2022 15:11 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Джером Пауъл призова за крипто регулация

Председателят на Федералния резерв на САЩ казва, че крипто индустрията трябва да формира регулации, за да попречи на използването на цифрови активи за финансиране на тероризъм и други престъпления.

В показания пред Комисията за финансови услуги на Камарата на представителите, председателят на Фед Джером Пауъл казва, че крипто индустрията, подобно на други видни нововъзникващи технологични пазари от миналото, се нуждае от регулаторна рамка, за да предотврати финансирането на незаконни дейности.


“Просто мисля, че [има] необходимостта от действия на Конгреса по отношение на дигиталните финанси, включително криптовалутите. Имаме тази процъфтяваща индустрия, която има много части и не съществува регулаторната рамка…

Вероятно не е по-различно с железниците, телефоните или интернет и в крайна сметка това, което е необходимо, е рамка и по-специално начини за предотвратяване на тези неподкрепени криптовалути да служат като средство за финансиране на тероризма и просто общо престъпно поведение, избягване на данъци и други подобни.”

Прочети Още: Конфликтът в Украйна може да тласне Биткойн и Етериум нагоре

След това Пауъл коментира дали Съединените щати планират или не да издават цифрова валута на централната банка (CBDC), като каза, че самото ѝ издаване не би решило непременно проблемите, свързани с престъпниците, които използват виртуални активи, за да избегнат закона.


“Зависи защо хората използват цифрови валути. Ако ги използват, за да избягват видимостта и да избягват закона, тогава за нас, само да имаме спазващ закона CBDC няма да промени това. Те все още ще могат да използват тези валути за такива цели.

Съществуващите цифрови валути, които не са обезпечени, са наистина средства за спекулации. Не се използват при плащания. Те не са средство за съхранение на стойност. Те са спекулации като злато. Това е, за което се използват, докато американският CBDC би имал по-широк поглед.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Солени глоби за неплатени данъци от криптовалути във Великобритания

Правителството на Обединеното кралство засилва усилията си да наложи спазването на неплатените крипто данъци, като призовава потребителите на криптовалути доброволно да разкрият всички капиталови печалби или доходи, свързани с дигитални активи като криптовалути, незаменяеми токени (NFT) и токени за комунални услуги.

ноември 30, 2023 22:00 2 мин. четене

Регулаторите на ценни книжа по света предлагат нови подобрения в законите за дигиталните активи

Международната организация на комисиите по ценни книжа (IOSCO) наскоро представи заключителния си доклад, съдържащ 18 предложения за политики за управление на дигитални активи, с цел да се установи единство и стабилен надзор на световните пазари на ценни книжа.

ноември 18, 2023 10:00 2 мин. четене

Турция затяга крипто регулациите догодина – борсите са основен фокус

Турция ще въведе нови правила за криптовалутите, които се очаква да бъдат представени през 2024 г. Този ход идва, тъй като правителството се стреми да регулира процъфтяващата крипто индустрия на фона на нарастващата инфлация.

ноември 16, 2023 10:00 2 мин. четене

CFTC съобщи за над $4 милиарда в глоби само през 2023 г.

Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) оповести, че 2023 г. ще бъде забележителна в областта на правоприлагането в крипто сектора, както разкри председателят Ростин Бехнам. 

ноември 11, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.