НАЧАЛО Други

Джером Пауъл: Криптовалутите са “чудесни” за пране на пари

19.07.2018 15:36 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Джером Пауъл: Криптовалутите са “чудесни” за пране на пари

Джером Пауъл, председател на Федералния резерв на САЩ, отправи някои тежки думи към криптовалутите по време на явяване пред Конгреса на САЩ.

Председателят на централната банка на САЩ заяви в сряда, че криптовалутите нямат “присъща стойност” и представляват сериозен риск за инвеститорите, предаде ren cies-cites-big-risk-to-investors.html” target=”_blank” rel=”noopener”>CNBC. Част от опасенията му изглежда произлизат от явния крипто балон – той каза, че “относително неизисканите инвеститори виждат как се покачва цената на актива и смятат, че” това е страхотно, ще купя това “. Всъщност няма обещание за това.”

Това всъщност не е валута. Ние не гледаме на това като на нещо, което трябва да правим … Основно съм загрижен. Ако мислите за това, какво валутите правят, те трябва да бъдат средство за размяна и запас от стойност, а криптовалутите не се използват много за плащане … и по отношение на запас от стойност, ако погледнете волатилността, тя просто не е там.</s tron g>

“Те са много предизвикателни, защото криптовалутите са чудесни, ако се опитвате да криете или изперете пари”, каза той.

Въпреки че “има проблеми със защитата на инвеститорите и потребителите”, каза Пауъл, че пазарът на криптовалути не е достатъчно голям, за да застраши финансовата стабилност, затова ФЕД не се стреми да го регулира, смята Bloomberg.

Показанията на Пауъл идват няколко часа, преди комисията по финансови услуги да бъде домакин на друго изслушване, насочено директно към криптовалутите. Заседанието на комисията ще се концентрира върху въпроса дали криптовалутите са нова форма на пари.

В съобщение, публикувано след изслушването, се казва, че членовете ще проучат “степента, в която правителството на САЩ трябва да обмисли криптовалутите като пари и потенциалната вътрешна и глобална употреба на криптовалутите.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: ЕЦБ с първата си огромна загуба от 20 години насам

Неотдавнашните събития във финансовия сектор насочиха вниманието към промени в глобалната икономическа динамика, които могат да окажат положително въздействие върху БРИКС.

25.02.2024 9:00 2 мин. четене

Тревожни икономически тенденции след като глобалният дълг надхвърли $313 трилиона

Световният дълг достигна безпрецедентен връх, надхвърляйки $313 трилиона. Неотдавнашен анализ показва, че група държави са изправени пред нарастващи рискове, свързани с изплащането му.

25.02.2024 7:00 1 мин. четене

Полицията в Хонконг разкри схема за пране на пари за близо $2 милиарда

Властите в Хонконг разкриха, че са разбили значителна глобална схема за пране на пари, като са използвали конвенционалната банкова система, за да изперат около $1.8 милиарда.

24.02.2024 21:00 1 мин. четене

Кога може да се очаква края на бичия пазар на акциите

Неотдавнашният скок в цените на акциите, който често се приписва на вълнението около изкуствения интелект (AI), има по-дълбоки корени.

24.02.2024 18:55 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.