НАЧАЛО Други

Джанет Йелън получава $800 хиляди от хедж фонда ‘Citadel’

януари 31, 2021 18:52 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Джанет Йелън получава $800 хиляди от хедж фонда ‘Citadel’

Прессекретарката на Белия дом Джен Псаки заяви в четвъртък, че "не трябва да бъде изненада", че на министъра на финансите Джанет Йелън ѝ е платено да говори на Уолстрийт, включително на хедж фонд, участващ в известната вече на всички сага на GameStop.

Йелън, бивш председател на Федералния резерв, е получила $810,000 от хедж фонда Citadel за три събития през 2019 и 2020 г.

Съобщава се, че фирмата е вляла $2 милиарда в Melvin Capital Management, хедж фонд, смачкан от загубите, понесени от GameStop.

Отделно от дилемата с GameStop, министърът на финансите е един от световно известните експерти по пазари и икономика. Не би трябвало да е изненада за никого, че са ѝ платили да даде перспектива и съвет, преди да встъпи в длъжност – преди стане секретар на Министерството на финансите, каза Псаки на брифинг в Белия дом.

Инвеститорите на дребно се обединиха в Reddit, за да купуват акции на GameStop, съсипвайки хедж фондове, които имат къси позиции на акциите, или използвайки инвестиционна стратегия, която ги възнаграждава, ако стойността спадне.

Стойността на акциите на GameStop се покачи, принуждавайки хедж фондовете да плащат на новите инвеститори разликата.

Комисията по ценни книжа и борси заяви, че прави преглед на кампанията за изкупуване на акции, а платформата за търговия с акции Robinhood тази седмица спря закупуването на акции на GameStop – вбесявайки политици и от двете страни, които твърдят, че големият бизнес и правителството са несправедливо фокусирани върху малките инвеститори а не богатите спекуланти на акции.

Йелън, чиято агенция е мощен финансов регулатор, е спечелила 7 милиона долара от банки и фирми от Уолстрийт през 2019 и 2020 г., според нейните формуляри за финансово разкриване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Binance събра $2 милиарда за спасителния фонд за индустрията

Binance се ангажира да предостави $2 милиарда на обявения наскоро спасителен фонд за крипто индустрията. 

ноември 26, 2022 12:51 1 мин. четене