НАЧАЛО Крипто Крими

Две групировки са отговорни за 60% от всички крипто хакове

ЯНУ. 29, 2019 17:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Две групировки са отговорни за 60% от всички крипто хакове

Само две групировки са отговорни за по-голямата част от хаковете на крипто борси досега, според нови изследвания.


Chainalysis, доставчик на софтуер за анализ на блокчейн, публикува в понеделник доклад, в който се посочва, че две "видни, професионални" криминални групи стоят зад най-малко 60% от всички публично съобщавани хакове на борси за криптовалути, което възлиза общо около $1 милиард.

„Средно, хакерите, които проследихме от двете изтъкнати групировки, крадяха по $90 милиона на хак. Te обикновено преместват откраднати средства чрез сложен набор от портфейли и борси в опит да прикрият криминалния произход на средствата“, се казва в доклада.


Фирмата определя двете групи като Alpha и Beta, като първата е "гигантска, строго контролирана организация, частично движена от немонетарни цели", а втората е "по-малко организирана и по-малка организация, която е съсредоточена върху парите".


Chainalysis анализира крипто транзакциите на групите и установи, че Alpha бързо премества средства след като ги краде, с „изключително висок” среден брой движения на средствата - един от хаковете включваше до 15 000 трансфера. Alpha също така преобразува до 75% от откраднатите криптовалути в кеш, в рамките на 30 дни.

Групата Beta, от друга страна, е сравнително бавна и чака 6–18 месеца, преди да измъкне откраднати криптовалути, според доклада. И когато реши да си вземе парите, те бързо достигат до една крипто борса и прехвърлят над 50% от средствата в рамките на дни. В един пример, Beta изтегли около $32 милиона наведнъж.

На други места в доклада, Chainalysis също така установи, че етериум измамите се увеличават, въпреки че са по-малки по мащаб. "През 2018 г., само 0,01% от Етериум бе откраднат в измами, на стойност $36 милиона, което е двойно на приходите от хакове през 2017 г."

Недобронамерените участници също изглеждат незасегнати от крипто-мечите пазари. В доклада се посочва, че през 2018 година, когато цената на Биткойн спадна с около 80%, „пазарната активност на тъмната мрежа почти се е удвои“.

„Криптовалутната престъпност се развива, за да стане част от традиционната криминална дейност и смятаме, че тази тенденция ще продължи и през 2019 г.“, заявиха от компанията. "Участниците на пазара на криптовалути ще се нуждаят от най-новите технологии и разследващ анализ, за да отвърнат на удара."Още през октомври, друг доклад на доставчика на киберсигурност Group-IB, показва, че известната севернокорейска група за хакерство, Lazarus, успява да открадне колосалната сума от $ 571 милиона в криптовалути, след 14 хака на крипто борси от януари 2017 година.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

BitMart потвърждава хак - ето колко средства са загубени

Изследователите по сигурността PeckShield първоначално изчислиха, че борсата е била хакната за $100 милиона.Основателят и главен изпълнителен директор Шелдън Ся по-късно потвърди инцидента, като напис...
ДЕК. 6, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над $200 милиона са откраднати след хак на борса за криптовалути

Първоначално PeckShield публикува в Twitter, че токени на стойност $100 милиона са откраднати от един от горещите Етериум портфейли на борсата.Shiba Inu (SHIB) е начело в списъка на засегнатите активи...
ДЕК. 5, 2021 10:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакери източиха $115 милиона от DeFi протокола BadgerDAO

Badger has received reports of unauthorized withdrawals of user funds.As Badger engineers investigate this, all smart contracts have been paused to prevent further withdrawals.Our investigation is ong...
ДЕК. 2, 2021 22:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Лош съвет води до загубата на 1,000 биткойна и множество арести

Полицейското дуо Нгуен Куок Дунг и Нгуен Анх Туан са били наети от частен детектив, за да проследят местонахождението на бизнесмен, обвинен, че е дал грешни бизнес съвети, които са довели до загуба на...
НОЕ. 30, 2021 08:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света