НАЧАЛО Други

Дъщерно дружество на HSBC пуска платежна система базирана на Ripple

АПР. 27, 2019 20:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дъщерно дружество на HSBC пуска платежна система базирана на Ripple

Саудитската британска банка (SAAB), която е мажоритарна собственост на финансовия гигант HSBC, официално стартира система за незабавно трансгранично плащане, задвижвана от Ripple.Индийската рупия е първата валута, която се предоставя на платформата. Заместник-управителят на банката за корпоративно и институционално банкиране, Маджет Найм казва, че имплементацията е голяма победа за клиентите, тъй като увеличава скоростта и прозрачността на трансграничните сделки.

SABB предоставя на своите клиенти по-бързи, по-безопасни и по-прозрачни трансгранични платежни услуги чрез пускането на блокчейн технологията, чрез Ripple.

Индийската рупия (INR) е положителен старт за предстояща "пътна карта", която е първата валута, която ще бъде активирана в SABB. Този план има за цел да предостави на клиентите ценна услуга и да свърже повече държави и валути в близко бъдеще.

Саудитската британска банка (SABB) е една от трите банки със зелена светлина от централната банка на страната да използва технологията на Ripple.

SABB не уточнява кои от решенията за трансгранично плащане на Ripple ще използва. Банката вероятно ще захранва плащания с xCurrent на Ripplet, а не с xRapid, който използва дигиталния актив XRP. Ripple стартира xRapid в края на миналата година и все още пуска продукта, докато xCurrent е по-широко възприет и приет от регулаторите.

Неотдавнашен доклад на Световната банка показва, че Индия има най-много получатели на парични преводи в света с $79 милиарда през 2018. Между 2016 и 2017 г., 11,6% от плащанията за преводи на Индия са от Саудитска Арабия, което нарасна до 22,9% през 2018, съобщават Arab News.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

9GAG може и да пуснат NFT колекция

Гигантът на социалните медии обяви, че е закупил един от скандално известните Bored Ape Yacht Club NFT. Това може да е породило идея за тяхната собствена NFT колекция.9GAG е една от най-известните пла...
ЯНУ. 27, 2022 13:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск подтиква McDonald's да приемат Dogecoin

Мъск е дългогодишен фен на Dogecoin, туитвайки “Dogecoin е криптовалутата на хората” миналия февруари.Според уебсайта Know Your Meme Dogecoin е вдъхновен от популярното меме, базирано на породата Шиба...
ЯНУ. 27, 2022 12:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Capitrade Launchpad - пионер на Luna DeFi платформите

Операционното ниво и механизъм на Capitrade Launchpad гарантират, че всяко ниво се разпределя. Capitrade Ventures изгради отлични връзки с влиятелни лица и маркетинг партньори, което доведе до последо...
ЯНУ. 26, 2022 15:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света