НАЧАЛО Биткойн

Държаният от Grayscale Биткойн е нараснал с $690 милиона за последните 100 дни

август 31, 2020 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Държаният от Grayscale Биткойн е нараснал с $690 милиона за последните 100 дни

Според данни от Grayscale, инвестиционният посредник е закупил Биткойн на стойност поне $690 милиона от април месец насам.

Исторически записи на покупките на Grayscale, съставени от псевдонимен потребител на Reddit, показват покупки на 78,354 BTC.Парите в Биткойн тръста на Grayscale се увеличават от април – какво показва това?

Данните, събрани от потребителя на Reddit, показват, че Биткойн покупките на Grayscale са се засилилват от април.

Изкупуването на Биткойн от Grayscale е от значение при оценката на цялостните настроения на институционалния пазар.

Институционалните инвеститори, особено тези в САЩ, разчитат най-вече на Биткойн тръста на Grayscale, за да получат експозиция към BTC. Той компенсира потенциалните рискове за сигурността, произтичащи от попечителството, което позволява на институциите да инвестират сигурно в класа активи.

Забележимото нарастване на темповете на закупуване на Биткойн в Grayscale съвпада със срива на BTC през март. Преди пет месеца, след като бяха ликвидирани фючърсни договори на стойност милиард долара, BTC спадна до $3,600.

Данните показват, че институционалните инвеститори са придобивали агресивно Биткойн оттогава. Потребителят на Reddit пише:

Скоростта на придобиване на Биткойн в GBTC се е ускорила след началото на април 2020 г., както можете да видите по-горе в таблицата. При темпо от около 800 Биткойн на ден, които GBTC купува всеки ден през последните 100 дни, GBTC купува BTC, равняващи се на около 85% (783/900) от цялото предлагане на новоиздадените Биткойни. И GBTC е само един от многото ETF-ове, които хората, които не искат да се занимават с частни ключове и т.н., могат да използват за придобиване на Биткойн […]

Положителна тенденция за пазара на криптовалути

Както Grayscale отбеляза в доклада си за второто тримесечие, фирмата регистрира най-високия тримесечен приток от април до юни.

Въпреки несигурността в световната икономика, все по-голям брой институции на пръв поглед разглеждат Биткойн като потенциален инструмент за предпазване от инфлация.

Докладът гласи:

Grayscale отчитат най-големите си тримесечни притоци, $905,8 милиона през второто тримесечие на 2020 г., почти двойно по-високи от предишния тримесечен връх от $503,7 милиона долара през Q1. За първи път притокът на продукти в Grayscale за период от 6 месеца премина границата от 1 милиард долара, демонстрирайки трайно търсене на експозиция към цифрови активи, въпреки фона, характеризиращ се с икономическа несигурност.

Институционалната активност на пазара на криптовалути нараства като цяло. Наскоро Fidelity Investments подаде заявление за Биткойн фонд до Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC). Публична американска компания, наречена MicroStrategy, закупи Биткойн на стойност 250 милиона долара.

Нарастващото институционално приемане, нарастващата търговска активност и общото повишаване на осведомеността вероятно ще тласнат BTC нагоре, преди да настъпи 2021 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Халвингът на Биткойн разбива мита за намаляващата възвръщаемост

Неотдавнашна публикация в Twitter, в която се подчертава историческото представяне на цената на Биткойн след всяко халвинг събитие, предизвика интригуващи дискусии в крипто общността.

май 30, 2023 7:00 4 мин. четене

ChatGPT: Може ли Етериум да изпревари Биткойн?

Попитахме чатботът на OpenAI, ChatGPT дали е възможно един ден Етериум да надмине Биткойн като криптовалута номер едно.

май 29, 2023 17:30 2 мин. четене

Биткойн временно проби $28,000 след споразумението за дълга на САЩ

Биткойн за кратко проби над $28,000 след като Белия дом успя да се споразумее за предварителна сметка за дълга на САЩ.

май 29, 2023 14:00 1 мин. четене

Може ли Биткойн да се възроди през 2023 г.?

Биткойн, най-голямата криптовалута в света, се търгува в сравнително тесен диапазон около $26,250. През последните няколко седмици актива преживя тенденция на спад поради проблеми като спрени тегления и високи такси за транзакции.

май 29, 2023 10:45 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.