НАЧАЛО Регулации

Дубай прие крипто закон и установи нов регулаторен орган

март 12, 2022 16:25 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Дубай прие крипто закон и установи нов регулаторен орган

Дубай въведе регулация за крипто активи в сряда и се присъедини към Сингапур, САЩ, Обединеното кралство, Ел Салвадор и други, които въведоха закони за криптовалутите.

Управителят на Дубай, шейх Мохамед бин Рашид, обяви в сряда, че емирството е приело първия си закон, регулиращ виртуалните активи, и също така е сформирало независим регулаторен орган за сектора на криптовалутите.

Приемането на закона за виртуалните активи и създаването на регулаторен орган за виртуални активи в Дубай е съществена стъпка, която установява позицията на ОАЕ в този сектор, стъпка, която има за цел да помогне на сектора да расте и да защити инвеститорите”, каза той.

ОАЕ са федерация от седем емирства и финансовата централа в региона, Дубай, настоява за разработване на регулацията на виртуални активи, за да привлече нови видове индустрии, тъй като регионалната икономическа конкуренция се засилва.

Законът за регулиране на виртуалните активи в Дубай се стреми да установи Дубай и ОАЕ като регионални и световни дестинации за индустрията на виртуалните активи, според изявление, излъчено от държавни медии.

Регулаторният орган, The Dubai Virtual Assets Regulatory Authority (VARA) ще наблюдава растежа на бизнес средата за виртуални активи по отношение на регулиране, лицензиране и управление.

Жителите на Дубай ще трябва да се регистрират във VARA, преди да се занимават с дейности, свързани с крипто, съгласно новия закон. Бизнесите, свързани с виртуални активи, също ще трябва да се регистрират. Тези бизнеси включват борси за криптовалути, бизнеси, позволяващи преводите на криптовалути и други.

Новият закон ще се прилага в целия Дубай, с изключение на държавната финансова свободна зона DIFC. Дубайският орган за финансови услуги (DFSA), регулаторът на DIFC, разработва свои собствени разпоредби за пазара на виртуални активи.

Междувременно уведомлението не изяснява кои крипто активи ще бъдат включени в новото правило.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Регулаторни проблеми изгониха топ крипто борса от Великобритания

Крипто борсата Bybit реши да напусне пазара в Обединеното кралство в очакване на предстоящите разпоредби за крипто маркетинг, които ще бъдат приложени от Органа за финансово поведение (FCA) следващия месец.

септември 22, 2023 22:00 2 мин. четене

Тайланд въвежда нови закони за данъчното облагане на криптовалутите

От 1 януари 2024 г. Тайланд ще преразгледа законодателството си за данъка върху доходите, отнасящо се до приходите, придобити в чужбина.

септември 19, 2023 17:30 2 мин. четене

Крипто пътешествието на Китай: Преди и сега

Някога Китай беше световният център за търговия и добив на биткойни. Въпреки това китайското правителство години наред се бореше с методите за регулиране на нарастващата популярност на криптовалутите и за предотвратяване на подкопаването на стойността на фиатната им валута.

септември 19, 2023 12:00 4 мин. четене

Япония ще позволи използването на криптовалути за публично финансиране

Японското правителство одобри стартъпи, които могат да използват криптовалутни токени като алтернативно средство за публично финансиране, различно от традиционния фондов пазар.

септември 16, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.