НАЧАЛО Регулации

Дубай прие крипто закон и установи нов регулаторен орган

март 12, 2022 16:25 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Дубай прие крипто закон и установи нов регулаторен орган

Дубай въведе регулация за крипто активи в сряда и се присъедини към Сингапур, САЩ, Обединеното кралство, Ел Салвадор и други, които въведоха закони за криптовалутите.

Управителят на Дубай, шейх Мохамед бин Рашид, обяви в сряда, че емирството е приело първия си закон, регулиращ виртуалните активи, и също така е сформирало независим регулаторен орган за сектора на криптовалутите.

Приемането на закона за виртуалните активи и създаването на регулаторен орган за виртуални активи в Дубай е съществена стъпка, която установява позицията на ОАЕ в този сектор, стъпка, която има за цел да помогне на сектора да расте и да защити инвеститорите”, каза той.

ОАЕ са федерация от седем емирства и финансовата централа в региона, Дубай, настоява за разработване на регулацията на виртуални активи, за да привлече нови видове индустрии, тъй като регионалната икономическа конкуренция се засилва.

Законът за регулиране на виртуалните активи в Дубай се стреми да установи Дубай и ОАЕ като регионални и световни дестинации за индустрията на виртуалните активи, според изявление, излъчено от държавни медии.

Регулаторният орган, The Dubai Virtual Assets Regulatory Authority (VARA) ще наблюдава растежа на бизнес средата за виртуални активи по отношение на регулиране, лицензиране и управление.

Жителите на Дубай ще трябва да се регистрират във VARA, преди да се занимават с дейности, свързани с крипто, съгласно новия закон. Бизнесите, свързани с виртуални активи, също ще трябва да се регистрират. Тези бизнеси включват борси за криптовалути, бизнеси, позволяващи преводите на криптовалути и други.

Новият закон ще се прилага в целия Дубай, с изключение на държавната финансова свободна зона DIFC. Дубайският орган за финансови услуги (DFSA), регулаторът на DIFC, разработва свои собствени разпоредби за пазара на виртуални активи.

Междувременно уведомлението не изяснява кои крипто активи ще бъдат включени в новото правило.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Солени глоби за неплатени данъци от криптовалути във Великобритания

Правителството на Обединеното кралство засилва усилията си да наложи спазването на неплатените крипто данъци, като призовава потребителите на криптовалути доброволно да разкрият всички капиталови печалби или доходи, свързани с дигитални активи като криптовалути, незаменяеми токени (NFT) и токени за комунални услуги.

ноември 30, 2023 22:00 2 мин. четене

Регулаторите на ценни книжа по света предлагат нови подобрения в законите за дигиталните активи

Международната организация на комисиите по ценни книжа (IOSCO) наскоро представи заключителния си доклад, съдържащ 18 предложения за политики за управление на дигитални активи, с цел да се установи единство и стабилен надзор на световните пазари на ценни книжа.

ноември 18, 2023 10:00 2 мин. четене

Турция затяга крипто регулациите догодина – борсите са основен фокус

Турция ще въведе нови правила за криптовалутите, които се очаква да бъдат представени през 2024 г. Този ход идва, тъй като правителството се стреми да регулира процъфтяващата крипто индустрия на фона на нарастващата инфлация.

ноември 16, 2023 10:00 2 мин. четене

CFTC съобщи за над $4 милиарда в глоби само през 2023 г.

Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) оповести, че 2023 г. ще бъде забележителна в областта на правоприлагането в крипто сектора, както разкри председателят Ростин Бехнам. 

ноември 11, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.