НАЧАЛО Биткойн

Доналд Тръмп признава криптовалутите в сектора на плащанията

12.03.2024 20:10 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Доналд Тръмп признава криптовалутите в сектора на плащанията

Позицията на Доналд Тръмп по отношение на пазара на криптовалути претърпя интересна еволюция. След като някога оприличи Биткойн на "измама", сега бившият президент изглежда по-възприемчив към идеята за използване на Биткойн и други криптовалути за транзакции.

По време на неотдавнашно интервю за CNBC на 11 март Тръмп разкри, че от време на време одобрява идеята хората да плащат с Биткойн. Това разкритие беше изненадващо, особено като се има предвид предишният му скептицизъм.

Тръмп също така призна, че е имал известно участие в сектора на криптовалутите, като твърди, че се е забавлявал и е реализирал печалби от тях. Въпреки това той се присмя на идеята да притежава лично Биткойн, когато беше попитан.

Освен това бившият президент призна нарастващата тенденция за използване на криптовалути за разплащания. Той разказа за случай, при който негова лимитирана серия маратонки е била продадена за $450,000, като много купувачи са използвали така наречените от него “луди нови валути“, за да направят покупките.

Въпреки това Тръмп остава твърдо “за” американския долар като основна световна валута. Той подчерта важността на запазването на господстващото положение на долара, определяйки го като критично бойно поле за глобалното приемане.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Прогноза за цената на Биткойн от крипто милиардер

Брок Пиърс, ранен Биткойн ентусиаст, споделя своята гледна точка за това каква според него е „разумната“ ценова цел за BTC, тъй като водещата криптовалута навлиза в нова фаза.

24.04.2024 10:00 1 мин. четене

Tesla разкриха дали са продавали Биткойн през последното тримесечие

Вчера Tesla, известна корпорация в областта на автомобилостроенето и чистата енергия, ръководена от Илон Мъск, разкри, че е задържала всичките си $711 милиона в Биткойн (BTC) през първото тримесечие на 2024 г., без да ги продава.

24.04.2024 6:00 2 мин. четене

Нова прогноза за ценaта на Биткойн от исторически точен анализатор

Трейдър известен с точните си прогнози на крипто пазара, споделя прозренията си за траекторията на Биткойн след неотдавнашното халвинг събитие на BTC.

23.04.2024 20:16 1 мин. четене

Mt.Gox започва да разпределя $9 милиарда в Биткойн на кредиторите

Mt. Gox, една от първите борси за Биткойн (BTC), започна процес на изплащане на задълженията си към кредиторите от своя значителен резерв от $9 милиарда под формата на BTC.

23.04.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.