НАЧАЛО Биткойн

Доналд Тръмп като президент на САЩ – добра или лоша новина за Биткойн?

13.02.2024 10:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Доналд Тръмп като президент на САЩ – добра или лоша новина за Биткойн?

Докато Съединените щати се подготвят за предстоящите президентски избори през ноември, се появяват въпроси за потенциалните последици от нов мандат на Доналд Тръмп, особено по отношение на бъдещето на Биткойн.

Разглеждайки пресечната точка на финансовия анализ и политическото предвиждане, човек може да се замисли за сложната връзка между победата на Тръмп и пазара на криптовалути.

DWS Group, управляваща значителни активи на стойност $924.5 милиарда, изрази загриженост относно потенциалните последици от осигуряването на втори мандат на Доналд Тръмп. Основният акцент е върху въздействието му върху американските държавни облигации.

Като припомня последиците от победата на Тръмп през 2016 г., характеризиращи се със забележителен скок на доходността на 10-годишните държавни облигации, фирмата предполага потенциално възобновяване на инфлационния натиск под ръководството на Тръмп.

Освен това Рик Сантели от CNBC Business News, подчертава високата доходност при затваряне на 30-годишните облигации през 2024 г., която възлиза на 4.41%. Той предполага, че повторното достигане на това равнище на доходност може да предизвика значителни продажби.

Икономическите политики на Тръмп в исторически план са предизвиквали колебания на пазара. Неговите гласовити критики към подхода на Федералния резерв и обещанието му да замени Джером Пауъл като председател подсказват за предстоящи промени в паричната политика на САЩ.

Това има тежест за инвеститорите, като се има предвид потенциалът му да окаже дълбоко влияние върху оценките на валутите и съответно върху привлекателността на Биткойн като начин за инвестиране. Освен това политиките, допринасящи за инфлацията и повишената доходност на облигациите, могат да засилят привлекателността на Биткойн като средство за хеджиране срещу инфлационен натиск.

Противопоставянето на Тръмп на дигиталните валути на централните банки (CBDC) и изкуствения интелект допълнително усложнява обстановката. Неговите резерви към CBDC, позовавайки се на опасения относно личната финансова автономия и засиленото правителствено наблюдение, може неволно да засилят аргументите в полза на децентрализираните криптовалути като Биткойн.

Тъй като Тръмп води в пет от шестте колебаещи се щата, преплитането на неговите икономически и политически програми с пазарната позиция на Биткойн е сложно. Макар че политиките му биха могли да предизвикат краткосрочна пазарна волатилност и повишен интерес към Биткойн като сигурно убежище, дългосрочните последици зависят от по-широки икономически фактори, като например темповете на инфлация и устойчивостта на долара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто ентусиаст иска да забие флага на Биткойн на връх Еверест

23-годишен човек, който се занимава с криптовалути, възнамерява да разпъне оранжев флаг със символа на Биткойн (BTC), на връх Еверест като средство за пропагандиране на глобалната финансова грамотност.

29.02.2024 17:00 1 мин. четене

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор коментира скорошния скок в цената на Биткойн

Президентът на Ел Салвадор Найиб Букеле, който подкрепя Биткойн, сподели мнението си след неотдавнашното покачване на цената на Биткойн.

29.02.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн може да претърпи сериозна корекция ако миналото се повтори

Неотдавна беше обърнато внимание на два индикатора на веригата, показващи началото на зряла фаза на бичия пазар.

29.02.2024 11:18 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.