НАЧАЛО Алткойни

Доналд Тръмп изкара $1 милион от меме криптовалута

25.01.2024 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Доналд Тръмп изкара $1 милион от меме криптовалута

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е получил значителни финансови печалби от меме монетата MAGA (TRUMP) - криптоактив, свързан с политическата му кариера.

Според информацията монетата MAGA е донесла на Тръмп почти $1 милион. Съобщава се, че екипът от разработчици, стоящ зад MAGA, му е изпратил монети, като на 29 август 2023 г. бившият президент е получил първо 469,000 TRUMP на стойност $5,600.

Два месеца по-късно той е получил допълнителни токени на стойност $1,500, с което общата сума се равнява на $7,100.

Въпреки че липсва официално одобрение от Тръмп, стойността на монетата рязко се повиши, носейки му стабилни печалби.

В момента портфейлът на меме монетата TRUMP съдържа приблизително $2 милиона в криптовалута, като цената на токена се е повишила доста от нивото при $0.19 през ноември, като може да се похвали с пазарна капитализация, надхвърляща $85 милиона.

Въпреки това към момента на писане на статията монетата е загубила част от печалбите си и се търгува за около $1.67, отразявайки 8% загуба за последните 24 часа, което все пак представлява огромна печалба за Тръмп, тъй като общата сума на токените възлиза на малко над $970,000.

Забележително е, че стойността на токена се променя в зависимост от изборния успех на Тръмп, като между 23 и 24 януари се увеличи с 52% след победата му на първичните избори в Ню Хемпшир срещу Ники Хейли.

Силното представяне на Тръмп на първичните избори го позиционира добре за номинацията на републиканците на общите избори през ноември. Въпреки че изразява пренебрежение към криптовалутите и дигиталните валути на централните банки (CBDC), Тръмп подкрепя NFT-тата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

SEC отлага решението си за Етериум ETF на BlackRock

Според последните актуализации Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) е решила да забави отговорът на искането на BlackRock за спот Етериум ETF.

05.03.2024 13:00 1 мин. четене

Dogecoin: Китовете се активизират, изпращайки десетки милиони към топ крипто борсите

Whale Alert, известна компания за проследяване на значителни движения на криптовалути, идентифицира близо дузина значителни трансакции с Dogecoin на Coinbase, водещата американска борса за криптовалути.

05.03.2024 10:00 2 мин. четене

Цената на тази меме криптовалута може сериозно да се срине тази седмица

Pepe (PEPE) се превърна в отличник на пазара на криптовалути, като отбеляза значителни печалби както на дневна, така и на седмична база.

05.03.2024 7:00 2 мин. четене

Прогноза за бъдещето на AI криптовалутата Worldcoin от ChatGPT

Worldcoin (WLD) претърпя спад от над 1.7% през последните 24 часа след съобщенията, че Илон Мъск е започнал съдебни действия срещу монетата OpenAI.

04.03.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.