НАЧАЛО Други

Докладът на китайския институт за научни изследвания намира, че блокчейн може да подобри финансовите услуги

ЮЛИ. 25, 2018 19:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Докладът на китайския институт за научни изследвания намира, че блокчейн може да подобри финансовите услуги

Китайският институт за научни изследвания и доставчикът на интернет услуги Tencent Holdings съвместно издадоха доклад на 24-ти юли, който подчертава влиянието на блокчейн върху трансформацията на традиционните финансови услуги.


Докладът на академията по информационни и комуникационни технологии, научен институт под ръководството на китайското министерство на промишлеността и информационните технологии (MIIT) и китайския Tencent Holdings включва осем основни заключения за приложението на блокчейн във финансовия сектор.

Според доклада блокчейн технологията допълнително ще повиши "прозрачността на финансовите транзакции, ще укрепи гъвкавостта на работата на системата и ще автоматизира процесите, като по този начин ще повлияе на методите за водене на отчетност, счетоводство и разплащане на финансови услуги." Проучването също така коментира:

В допълнение към цифровата валута характеристиките на блокчейн могат да играят важна роля в областта на плащанията и сетълмента, финансирането на веригата за доставки, търговията с ценни книжа, застраховането и отчитането на кредити.

По време на процеса на прилагане на блокчейн, отбелязва докладът, е необходимо да се направи разграничение между приложението на "монета" и приложението на "верига". По този начин, докладът подчертава, че криптовалутите са базирани на блокчейн технология:

За приложението на "монети" финансовият риск трябва да бъде строго охраняван. За приложението на "верига" тя трябва да бъде законово регламентирана.

По-рано тази седмица трима големи китайски телекомуникационни оператори стартираха изследователска група за изграждане на "телекомуникационна мрежа от следващо поколение". Китай също ще ръководи международна изследователска група по стандартизацията на интернет на нещата (IoT).

Китай също неотдавна омаловажи блокчейн технологията, тъй като шефът на международния отдел на Китайската регулаторна комисия за банковия и застрахователния сектор предупреди в средата на юли да не се "митологизира" блокчейн технологията.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Централната банка на Нигерия ще бъде първата в Aфрика с дигитална валута

CBDC на Нигерия, електроната найра, първоначално трябваше да бъде пусната на 1-ви октомври. Стартирането беше отложено обаче, за да се подготви за 61-ия ден на независимостта на страната.През август Ц...
ОКТ. 25, 2021 16:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск отрича сътрудникът му да има общо с Фондация Dogecoin

В скорошен туит мултимилиардерът пише, че нито той, нито Бърчъл, нито някой от неговите сътрудници са замесени.Neither Jared, nor me, nor anyone I know has anything to do with this foundation— Elon Mu...
ОКТ. 25, 2021 15:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск планира да стане първия в света Dogecoin трилионер

Според скорошна прогноза на анализатор от Morgan Stanley, основателят на SpaceX е на път да стане първият трилионер в света с безмилостното си натрупване на богатство.Twitter акаунт, наречен UberFacts...
ОКТ. 24, 2021 19:28 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сатоши Накамото се нарежда в топ 20 на милиардерите

Стойността на Биткойн (BTC) скочи до над $67,00 по време на скорошния възход на криптопазара, преди да се върне до сегашната си стойност от около $62,000. Според текущия обменен курс и приблизителния ...
ОКТ. 24, 2021 18:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света