НАЧАЛО Други

Докладът на китайския институт за научни изследвания намира, че блокчейн може да подобри финансовите услуги

ЮЛИ. 25, 2018 19:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Докладът на китайския институт за научни изследвания намира, че блокчейн може да подобри финансовите услуги
 

Китайският институт за научни изследвания и доставчикът на интернет услуги Tencent Holdings съвместно издадоха доклад на 24-ти юли, който подчертава влиянието на блокчейн върху трансформацията на традиционните финансови услуги.


Докладът на академията по информационни и комуникационни технологии, научен институт под ръководството на китайското министерство на промишлеността и информационните технологии (MIIT) и китайския Tencent Holdings включва осем основни заключения за приложението на блокчейн във финансовия сектор.

Според доклада блокчейн технологията допълнително ще повиши "прозрачността на финансовите транзакции, ще укрепи гъвкавостта на работата на системата и ще автоматизира процесите, като по този начин ще повлияе на методите за водене на отчетност, счетоводство и разплащане на финансови услуги." Проучването също така коментира:

В допълнение към цифровата валута характеристиките на блокчейн могат да играят важна роля в областта на плащанията и сетълмента, финансирането на веригата за доставки, търговията с ценни книжа, застраховането и отчитането на кредити.

По време на процеса на прилагане на блокчейн, отбелязва докладът, е необходимо да се направи разграничение между приложението на "монета" и приложението на "верига". По този начин, докладът подчертава, че криптовалутите са базирани на блокчейн технология:

За приложението на "монети" финансовият риск трябва да бъде строго охраняван. За приложението на "верига" тя трябва да бъде законово регламентирана.

По-рано тази седмица трима големи китайски телекомуникационни оператори стартираха изследователска група за изграждане на "телекомуникационна мрежа от следващо поколение". Китай също ще ръководи международна изследователска група по стандартизацията на интернет на нещата (IoT).

Китай също неотдавна омаловажи блокчейн технологията, тъй като шефът на международния отдел на Китайската регулаторна комисия за банковия и застрахователния сектор предупреди в средата на юли да не се "митологизира" блокчейн технологията.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Рекордни шортове на щатския долар

"Данните от CFTC отразяват най-големия обрат на седмична база спрямо долара от началото на август 2020 г., като нетният шорт на щатския долар достига най-високата си стойност (в доларово изражение) пр...
ЯНУ. 17, 2021 15:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Финансов съветник предлага на британците да забранят крипто транзакциите

Ливърсидж, собственик на независимата финансова консултантска фирма West Riding Personal Financial Solutions, започна петиция, призоваваща местните финансови власти да спрат крипто транзакциите във Ве...
ЯНУ. 16, 2021 13:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

2020 година беше значителна за криптопространството

CoinGecko, един от най-големите онлайн агрегатори на пазарна капитализация на криптовалути, публикува своя доклад за края на 2020 г. Обобщението подчертава най-важните промени в екосистемата на крипто...
ЯНУ. 16, 2021 18:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

DeFi проект предлага нов начин за търговия с целия крипто пазар

Водени от разработчика на Етериум 2.0 и основателя на Prysmatic Labs Престън Ван Лун и Джо Стикко, Cryptex ще започне да пуска основната мрежа на своя токен TCAP това тримесечие. Компанията веч е наре...
ЯНУ. 15, 2021 20:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света