НАЧАЛО Други

Докладът на китайския институт за научни изследвания намира, че блокчейн може да подобри финансовите услуги

ЮЛИ. 25, 2018 19:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Докладът на китайския институт за научни изследвания намира, че блокчейн може да подобри финансовите услуги
 

Китайският институт за научни изследвания и доставчикът на интернет услуги Tencent Holdings съвместно издадоха доклад на 24-ти юли, който подчертава влиянието на блокчейн върху трансформацията на традиционните финансови услуги.


Докладът на академията по информационни и комуникационни технологии, научен институт под ръководството на китайското министерство на промишлеността и информационните технологии (MIIT) и китайския Tencent Holdings включва осем основни заключения за приложението на блокчейн във финансовия сектор.

Според доклада блокчейн технологията допълнително ще повиши "прозрачността на финансовите транзакции, ще укрепи гъвкавостта на работата на системата и ще автоматизира процесите, като по този начин ще повлияе на методите за водене на отчетност, счетоводство и разплащане на финансови услуги." Проучването също така коментира:

В допълнение към цифровата валута характеристиките на блокчейн могат да играят важна роля в областта на плащанията и сетълмента, финансирането на веригата за доставки, търговията с ценни книжа, застраховането и отчитането на кредити.

По време на процеса на прилагане на блокчейн, отбелязва докладът, е необходимо да се направи разграничение между приложението на "монета" и приложението на "верига". По този начин, докладът подчертава, че криптовалутите са базирани на блокчейн технология:

За приложението на "монети" финансовият риск трябва да бъде строго охраняван. За приложението на "верига" тя трябва да бъде законово регламентирана.

По-рано тази седмица трима големи китайски телекомуникационни оператори стартираха изследователска група за изграждане на "телекомуникационна мрежа от следващо поколение". Китай също ще ръководи международна изследователска група по стандартизацията на интернет на нещата (IoT).

Китай също неотдавна омаловажи блокчейн технологията, тъй като шефът на международния отдел на Китайската регулаторна комисия за банковия и застрахователния сектор предупреди в средата на юли да не се "митологизира" блокчейн технологията.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света