НАЧАЛО Други

Докладът на китайския институт за научни изследвания намира, че блокчейн може да подобри финансовите услуги

ЮЛИ. 25, 2018 19:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Докладът на китайския институт за научни изследвания намира, че блокчейн може да подобри финансовите услуги

Китайският институт за научни изследвания и доставчикът на интернет услуги Tencent Holdings съвместно издадоха доклад на 24-ти юли, който подчертава влиянието на блокчейн върху трансформацията на традиционните финансови услуги.


Докладът на академията по информационни и комуникационни технологии, научен институт под ръководството на китайското министерство на промишлеността и информационните технологии (MIIT) и китайския Tencent Holdings включва осем основни заключения за приложението на блокчейн във финансовия сектор.

Според доклада блокчейн технологията допълнително ще повиши "прозрачността на финансовите транзакции, ще укрепи гъвкавостта на работата на системата и ще автоматизира процесите, като по този начин ще повлияе на методите за водене на отчетност, счетоводство и разплащане на финансови услуги." Проучването също така коментира:

В допълнение към цифровата валута характеристиките на блокчейн могат да играят важна роля в областта на плащанията и сетълмента, финансирането на веригата за доставки, търговията с ценни книжа, застраховането и отчитането на кредити.

По време на процеса на прилагане на блокчейн, отбелязва докладът, е необходимо да се направи разграничение между приложението на "монета" и приложението на "верига". По този начин, докладът подчертава, че криптовалутите са базирани на блокчейн технология:

За приложението на "монети" финансовият риск трябва да бъде строго охраняван. За приложението на "верига" тя трябва да бъде законово регламентирана.

По-рано тази седмица трима големи китайски телекомуникационни оператори стартираха изследователска група за изграждане на "телекомуникационна мрежа от следващо поколение". Китай също ще ръководи международна изследователска група по стандартизацията на интернет на нещата (IoT).

Китай също неотдавна омаловажи блокчейн технологията, тъй като шефът на международния отдел на Китайската регулаторна комисия за банковия и застрахователния сектор предупреди в средата на юли да не се "митологизира" блокчейн технологията.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв разкри детайли за дигиталния долар

Говорейки в основното си обръщение на 23-ти септември, Лорета Местер подчерта, че Федералният резерв проучва дигиталните валути на централната банка (CBDC) още преди пандемията, отбелязвайки, че негов...
СЕП. 24, 2020 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света