НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Dogecoin спадна с 40% в изминалия месец

ЮЛИ. 14, 2021 13:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Dogecoin спадна с 40% в изминалия месец

Откакто достигна рекорден връх от $0,73 през май, Dogecoin загуби над 70% от стойността си - и само през последния месец криптовалутата спадна с 40%.

Скокът на криптовалутата беше подпомогнат от CEO-то на Tesla и SpaceX, Илон Мъск, както и обещания за нови подобрения на технологията.


В туит от 9-ти юли, Мъск се прицели както в Биткойн, така и в Етериум поради бавните им транзакции. Той добави, че подобряването на Dogecoin с цел минимизиране на транзакционните разходи има смисъл. 


Оттогава DOGE пропусна всички тези печалби. Популярната монета е спаднала с над 5% през последните 24 часа, 17% през последната седмица и колосалните 40% през последния месец.


Биткойн в консолидация


По-широкият крипто пазар също се бори в последно време. Биткойн се търгува между $36,000 и $30,000 през последните няколко седмици, като Етериум прави почти същото, търгувайки се между $2,400 и $1,800.


И поради връзката между тези две монети и останалата част от пазара, не е изненадващо, че алткойните като Dogecoin също спадат.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Този индикатор може да потвърди началото на следващия алткойн сезон

Един от ключовите двигатели на низходящия тренд изглежда е по-строгия регулаторен контрол. Този контрол се върти предимно около по-строги регулации на стабилните монети и защитата на потребителите, но платформите за социални медии също изиграха роля.


На 10-ти юли TikTok забрани на инфлуенсърите да популяризират криптовалути като част от по-широки забрани на реклами, свързани с финансите. Платформата е също така добра среда за популяризиране на различни меме монети, включително Dogecoin.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Cardano обяви едно от най-значителните си партньорства

Екипът на Cardano сподели блог публикация, обявявайки партньорство с Chainlink, което ще доведе до интегриране на оракулите на блокчейна. Това ще помогне на разработчиците да изградят интелигентни дог...
СЕП. 26, 2021 11:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор споделя възлгедите си за Cardano (ADA)

Анализаторът каза, че най-добрата входна точка за Cardano може да e изчезнала, след като активът отскочи от ключовото ниво на подкрепа на $1.86.“Ако искате да влезете в Cardano, това беше регионът, къ...
СЕП. 26, 2021 10:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този алткойн скочи с над 100% на фона на спада

Данните от CoinGecko показват, че цената на Spell Token (SPELL), който в момента има пазарна капитализация от около $213 милиона, се повиши от 7-дневното дъно от $0.00197753 до максимум от $0.00428190...
СЕП. 25, 2021 17:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво следва за Биткойн и Етериум след новините от Китай?

В своя неотдавнашен туит, изпълнителният директор на крипто хедж фонда Galaxy Digital и бивш мениджър на активи на Goldman Sachs, Майк Новограц, заяви, че вярва, че Биткойн и Етериум ще се консолидира...
СЕП. 25, 2021 14:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света