НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Добри новини за Биткойн

НОЕ. 28, 2020 14:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Добри новини за Биткойн

Броят на малките притежатели на Биткойн нараства значително през последните 11 години.

 

Тази тенденция показва, че доверието в BTC от инвеститорите на дребно се увеличава, което показва оптимистична средносрочна до дългосрочна перспектива.

 

Данните показват, че заедно с институционалните инвеститори, инвеститорите на дребно също натрупват от флагманската криптовалута през последните няколко години.

 

2020 г. е годината на институциите. От известни милиардери на Уолстрийт до публични корпорации, институционалните инвеститори купуват големи количества BTC. 

 

MicroStrategy придоби Биткойн на стойност $425 милиона и го описа като основен финансов актив на фирмата. Понастоящем институциите разглеждат BTC като запас от стойност и хедж срещу инфлацията, което се превърна в тенденция в традиционния финансов сектор. 

 

Има много данни, които предполагат, че институциите купуват Биткойн. Нетните активи под управление на Grayscale, отвореният интерес на CME и обемът на търговия на LMAX са едни от най-цитираните данни, но няма много информация, която да демонстрира нарастващото приемане и натрупване на BTC от инвеститорите на дребно. 

 

Обемът на борсата може да се използва за измерване на цялостната пазарна активност, но китовете също са склонни да използват борси. Броят на Биткойн адресите, притежаващи 1 BTC, е практичен начин за измерване на доверието на инвеститорите на дребно в BTC за дълъг период от време. 

 Данните сочат, че броят на лицата, притежаващи поне 1 BTC, се е увеличил значително от 2009 г. По-важното е, че броят на адресите, притежаващи 1 BTC, се увеличава консистентно всяка година. Тази тенденция е позитивна, тъй като Биткойн видя големи корекции по пътя си, най-вече през 2018 г. и през март 2020 г. Данните ясно показват, че въпреки основните корекции, общите настроения на инвеститорите на дребно са останали непокътнати през последните 11 години.

 

През последните 48 часа цената на Биткойн претърпя голям краткосрочен спад и някои анализатори се опасяват, че това ще има отрицателен ефект върху настроенията на пазара.

 

Въпреки че спадът може да доведе до влошаване на пазарните настроения, спадът на BTC се случи, когато американският фондов пазар видя корекция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може действа като злато според Банката на Сингапур

Голямата институция обаче вярва, че BTC и други алткойни могат да заменят златото по отношение на това да служат като запас от стойност. Още от въвеждането на Биткойн в края на 2000-те години хор...
ЯНУ. 25, 2021 22:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е по-сигурен от злато и облигации

В статия, публикувана в CNN, Скарамучи и колегата на му от SkyBridge Брет Месинг твърдят, че BTC е станал жизнеспособен вариант за дългосрочни инвеститори, търсещи убежище от инфлацията.  Ав...
ЯНУ. 25, 2021 21:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Valkyrie Digital Assets подава заявление за Биткойн ETF

Фондът Valkyrie Bitcoin ще бъде включен в списъка на Нюйоркската фондова борса и Coinbase Custody Trust Company, LLC ще служи като попечител на предложения ETF, според регистрираната в Далас Valkyrie ...
ЯНУ. 25, 2021 14:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

MicroStrategy купува още Биткойн

Неговият главен изпълнителен директор Майкъл Сейлър написа в Twitter, че MicroStrategy е похарчил 10 милиона долара, за да придобие 314 BTC. MicroStrategy has purchased approximately 314 bitcoins for ...
ЯНУ. 24, 2021 21:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света