НАЧАЛО Други

Добра новина за геймърите: мечият период на Биткойн води до спад в цените на GPU

ОКТ. 31, 2018 20:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Добра новина за геймърите: мечият период на Биткойн води до спад в цените на GPU

Биткойн не е единственият, който спада. Тъй като криптовалутата продължава да губи своята стойност, това започва да се отразява на други области от бранша.


Тъй като Биткойн и криптовалутите по целия свят, миналата година се изстреляха по стойност, се роди нов пазар - добива на крипто. Сигурен съм, че знаете поне един човек, който или се е опитал, или е мечтал да добие Биткойн . Ако сте едни от тези хора, вероятно сте проучили техническите изисквания, за да се стремите към това начинание.


Висококачествени GPU-та за игри, регистрирали нови безпрецедентни височини


Както беше съобщено от ComputerWorld през април тази година, NVIDIA GeForce GTX1070, AMD RX480 и AMD RX580 бяха най-популярните процесорни карти за игри или Graphics Processing Unit Cards (GPU). По време на своя доклад, NVIDIA се продаваше за повече от 700 долара, когато някога е бил продаван за $380.

Търсенето на GPU от крипто миньори се увеличава с такава скорост, че самата NVIDIA препоръчва на своите търговци да дават приоритет на продажбите на геймърите, а не на миньорите. Въпреки това, Advanced Micro Devices (AMD) беше изборът на марка за крипто миньори, докато доставките не бяха изчерпани.

Благодарение на добива на крипто, продажбите на графични процесори, използвани като допълнителни карти за персонални компютри, почти се удвоиха през последните 3 години, от $ 2.7 милиарда до $ 4.7 милиарда. Според ComputerWorld, изследователската и консултантската компания Gartner изчислява, че приходите от GPU, инсталирани в центровете за данни, регистрират рязко увеличение от 168 милиона долара през 2015 г. до 1,1 милиарда долара в момента. Като цяло продажбите на GPU са се увеличили от 3,82 млрд. Долара през 2015 г. до 6,45 млрд. Долара тази година.


Тенденцията е обърната, предлагането се увеличава и цените падат


Ако сте мислили за това от известно време, сега това може да е вашият шанс. Подобно на криптовалутите, стойността на графичните процесори намалява бързо. Според Jon Peddie Research над три милиона графични процесора на стойност 776 милиона долара бяха продадени на крипто миньори през 2017 г., като AMD водеше класацията. Д-р Jon Peddie каза: "Очакваме търсенето да се намалее от страна на тези, които добиват крипто, тъй като марджините спадат в отговор на все по-големите разходи за комунални услуги и на търсенето и предлагането на сили, които увеличават цените на графичните процесори".

Два примера са NVIDIA GeForce GTX 1080 Founders Edition и AMD OEM 4GB RX 580 six-pack. Те бяха на цена от $ 1,050 и $ 3,600, съответно, но оттогава спаднаха до $ 709 и $ 2,500. Значителна промяна, имайки предвид това, което се случи не много отдавна.

Тъй като криптовалутите продължават по този път към несъответствие, можем да очакваме други области на индустрията да покажат подобни признаци на обезценяване. Вчера бе съобщено, че Coinbase се е превърнал в най-популярното приложение в App Store на Apple, което да стигне до дъното.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света