НАЧАЛО Регулации

Добивът на криптовалути може да бъде легализиран в Русия скоро

март 28, 2022 16:06 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Добивът на криптовалути може да бъде легализиран в Русия скоро

Докато конфликтът в Украйна бушува, идеята за Русия, която е богата на енергия, потенциално да добива Биткойн, за да смекчи последиците от все по-строгите санкции, продължава да се популяризира.

Съвсем наскоро заместник-министърът на енергетиката на Русия Евгений Грабчак обяви на 26-ти март, че правният вакуум в крипто добива трябва да бъде премахнат, според доклад на ТАСС.

Грабчак подчерта, че би било по-ефективно да се определят местата за добив и да се освобождават енергийни ресурси за миньорите на регионално ниво, а не на федерално ниво и че това трябва да се управлява чрез регионални планове за развитие.

Заместник-министърът на енергетиката добави също, че правната празнота, която съществува в добива на криптовалута, трябва да бъде разгледана “възможно най-скоро”.

“Правният вакуум затруднява регулирането на тази област и определянето на ясни правила на играта. 

Този правен вакуум трябва да бъде [елиминиран] възможно най-скоро. Ако искаме по някакъв начин да се справим с тази дейност, а нямаме други възможности в сегашната реалност, трябва да въведем законова регулация, като добавим понятието за добив в регулаторната рамка.”

През последната седмица членът на руската Държавна дума и председател на комисията по енергетика Павел Завални също предложи Биткойн и национални валути като алтернативи за плащане за износ на енергия към “приятелски нации”.

Прочети Още: Етериум (ETH) е готов да избухне до над $6,000 – Bloomberg

Като продължение на предишното искане на президента Владимир Путин “неприятелските страни” да използват рублата за подобни транзакции, Завални предложи златото и руската валута, рублата, като възможности за плащане за енергийния износ на страната, което ЕС отказа.

Въпреки че Украйна легализира пазара на криптовалути и получи финансова помощ в цифрови активи, някои наблюдатели в индустрията се притесняват, че Русия може да използва криптовалути, за да заобиколи финансовите и икономически санкции.

След като призова за забрана на криптовалутите преди нахлуването в Украйна, руската централна банка вече издаде лиценз на най-голямата банка в страната, Сбербанк, за да може да търгува с цифрови активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене

Парламентарна група на Обединеното кралство разследва крипто индустрията

Групата иска да чуе мнения от регулаторните органи, експертите от сектора и правителството по редица теми.

август 7, 2022 14:33 1 мин. четене

SEC разследва всички крипто борси – включително Coinbase и Binance

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) разследва Coinbase, най-голямата борса в страната, а според служителите от офиса на Лумис са насочили вниманието си и към глобалния гигант Binance.

август 5, 2022 15:43 1 мин. четене

Сенатор Елизабет Уорън не иска крипто на Уолстрийт

Сенатор Елизабет Уорън продължава кампанията си срещу криптовалутите, като този път предлага закон, който на практика ще прекрати предоставянето на криптовалутни услуги от банките, според доклад на Bloomberg от четвъртък.

август 5, 2022 12:46 1 мин. четене