НАЧАЛО Други

Добив на криптовалути в изоставени сгради в Алпите

МАЙ. 30, 2018 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Добив на криптовалути в изоставени сгради в Алпите

Компания вярва, че е намерила начин да се намали въздействието върху околната среда, причинено от копаенето на криптовалути, като открива специализирани съоръжения в швейцарските Алпи.

 


Според Swiss Alps Energy AG (ССЕ), голямото количество енергия, което е необходимо за добивната дейност е един от най-големите проблеми, пред които е изправена днес блокчейн общността. Междувременно хиляди неизползвани сгради в региона се разпадат, което създава перфектната възможност за решаване на два проблема наведнъж.

Предложението им предвижда мощността за копаене и блокчейн инфраструктурата да бъдат инсталирани в празни помещения в швейцарските Алпи под формата на "сложна модулна кубична система". Компанията твърди, че тези предварително произведени структури са гъвкави, автоматизирани и изискват малко поддръжка и централно управленческа платформа, осигуряваща максималния потенциал за добив на всеки куб.

Кубчетата на The Swiss Alps Mining (SAM) ще бъдат разположени на места с голяма надморска височина, с интуитивна система, наречена Organic Rankine Cycle (ORC), която възстановява енергията, като използва топлината, която се губи по време на добивния процес. SAE твърдят, че няма да се изискват допълнителни климатични системи във всяко съоръжение - и изчислява, че количеството консумирана енергия може драстично да бъде по-малко от това, което понастоящем е възможно при подобни инсталации.


Швейцария се превръща в център на блокчейн


SAE казват, че има много причини, поради които Швейцария се е превърнала в атрактивна дестинация за добив. Не само, че страната е в безопасност, а пазарът й се разраства, за да приеме потенциала на блокчейн и криптовалутите, но се гордее и с "доброто и евтино снабдяване с енергия от възобновяеми източници". Компанията казва, че дългосрочните споразумения за покупка на едро ( със собствени водноелектрически централи), биха могли да доведат до "изключително печеливша" операция за копаене на крипто, особено като се има предвид, че един от най-големите разходи би бил значително намален.

Компанията планира да отдаде под наем цели SAM кубове или част от техния капацитет на физически лица и фирми - с възможност за покупка. Тези, които купуват SAM куб, биха могли да го управляват дистанционно в швейцарските Алпи или да я използват навсякъде другаде.

Според SAE тази система предлага голям потенциал за възвръщаемост на инвестициите. Като пример, той твърди, че някой, който инвестира 65 000 долара, би могъл да види обща доходност от повече от 235 000 долара в рамките на три години.

При отделна услуга клиентите му ще получат и възможността да се присъединят към SAM Smart Mining - известен също като SamaiX. Системата за изкуствен интелект (AI) редовно ще извършва изчисления, за да установи кои токени могат да осигурят най-голяма рентабилност при добива, като потребителите получават препоръки, така че да могат да приспособят съответните си стратегии.


Запазване на швейцарската култура


ССЕ вярват, че решението им може да помогне за запазването на швейцарското културно наследство - създавайки стимул за запазване на старите сгради и структури от разпад. Въпреки че зашеметяващата природа на страната се смята за жизненоважна за туризма, много от хамбарите, които някога са били използвани за селско стопанство, вече не служат на цел - превръщат се в бреме за хората, които ги притежават. Надяваме се да се възстановят тези активи и да им бъде даден нов живот, който да даде тласък на местните икономики и да доведе до "цифрова трансформация".

От февруари 2018 г. в експлоатация функционира първият куб SAM и се отдават под наем първоначалните сгради, в които ще се помещават. Компанията се надява да започне да наема нови сгради и да започне да купува кубчета за първи път през следващите месеци, проправяйки пътя за продажбата на кубчета в края на тази година.

Частната продажба започна през май, като отвореното му ICO започна през юни, като целта е да бъдат набрани 96 млн. Долара на четири етапа.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Директорите на MicroStrategy ще получават заплащането си в Биткойн

"На 11-ти април 2021 г. Бордът на директорите ("Бордът") на MicroStrategy Incorporated ("Компанията") променя режима на компенсация за директори, които не са служители. Занапред директорите, които не ...
АПР. 13, 2021 15:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рап легендата Nas може да направи много пари от листинга на Coinbase

Инвестиционната фирма на Джоунс, QueensBridge Venture Partners, влезе в кръга на финансиране от Серия Б през 2013 г., когато Coinbase набра $25 милиона. По това време компанията се оценяваше на около ...
АПР. 13, 2021 14:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance добавя търговия с токенизирани акции, започвайки с Tesla

Като начало Binance изброи акции на Tesla, което означава, че потребителите на борсата вече могат да купуват токени на Tesla, представляващи нейните акции. Една акция на Tesla представлява един д...
АПР. 13, 2021 13:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Университет в Румъния ще приема Elrond (EGLD) като метод на плащане

Случаят с публичен университет в Румъния не е по-различен, тъй като институцията предлага на студентите си възможността да платят таксата си за прием в криптовалута.Според съобщението, Lucian Blaga Un...
АПР. 13, 2021 10:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света