НАЧАЛО Други

Добив на криптовалути в изоставени сгради в Алпите

МАЙ. 30, 2018 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Добив на криптовалути в изоставени сгради в Алпите

Компания вярва, че е намерила начин да се намали въздействието върху околната среда, причинено от копаенето на криптовалути, като открива специализирани съоръжения в швейцарските Алпи.


Според Swiss Alps Energy AG (ССЕ), голямото количество енергия, което е необходимо за добивната дейност е един от най-големите проблеми, пред които е изправена днес блокчейн общността. Междувременно хиляди неизползвани сгради в региона се разпадат, което създава перфектната възможност за решаване на два проблема наведнъж.

Предложението им предвижда мощността за копаене и блокчейн инфраструктурата да бъдат инсталирани в празни помещения в швейцарските Алпи под формата на "сложна модулна кубична система". Компанията твърди, че тези предварително произведени структури са гъвкави, автоматизирани и изискват малко поддръжка и централно управленческа платформа, осигуряваща максималния потенциал за добив на всеки куб.

Кубчетата на The Swiss Alps Mining (SAM) ще бъдат разположени на места с голяма надморска височина, с интуитивна система, наречена Organic Rankine Cycle (ORC), която възстановява енергията, като използва топлината, която се губи по време на добивния процес. SAE твърдят, че няма да се изискват допълнителни климатични системи във всяко съоръжение - и изчислява, че количеството консумирана енергия може драстично да бъде по-малко от това, което понастоящем е възможно при подобни инсталации.


Швейцария се превръща в център на блокчейн


SAE казват, че има много причини, поради които Швейцария се е превърнала в атрактивна дестинация за добив. Не само, че страната е в безопасност, а пазарът й се разраства, за да приеме потенциала на блокчейн и криптовалутите, но се гордее и с "доброто и евтино снабдяване с енергия от възобновяеми източници". Компанията казва, че дългосрочните споразумения за покупка на едро ( със собствени водноелектрически централи), биха могли да доведат до "изключително печеливша" операция за копаене на крипто, особено като се има предвид, че един от най-големите разходи би бил значително намален.

Компанията планира да отдаде под наем цели SAM кубове или част от техния капацитет на физически лица и фирми - с възможност за покупка. Тези, които купуват SAM куб, биха могли да го управляват дистанционно в швейцарските Алпи или да я използват навсякъде другаде.

Според SAE тази система предлага голям потенциал за възвръщаемост на инвестициите. Като пример, той твърди, че някой, който инвестира 65 000 долара, би могъл да види обща доходност от повече от 235 000 долара в рамките на три години.

При отделна услуга клиентите му ще получат и възможността да се присъединят към SAM Smart Mining - известен също като SamaiX. Системата за изкуствен интелект (AI) редовно ще извършва изчисления, за да установи кои токени могат да осигурят най-голяма рентабилност при добива, като потребителите получават препоръки, така че да могат да приспособят съответните си стратегии.


Запазване на швейцарската култура


ССЕ вярват, че решението им може да помогне за запазването на швейцарското културно наследство - създавайки стимул за запазване на старите сгради и структури от разпад. Въпреки че зашеметяващата природа на страната се смята за жизненоважна за туризма, много от хамбарите, които някога са били използвани за селско стопанство, вече не служат на цел - превръщат се в бреме за хората, които ги притежават. Надяваме се да се възстановят тези активи и да им бъде даден нов живот, който да даде тласък на местните икономики и да доведе до "цифрова трансформация".

От февруари 2018 г. в експлоатация функционира първият куб SAM и се отдават под наем първоначалните сгради, в които ще се помещават. Компанията се надява да започне да наема нови сгради и да започне да купува кубчета за първи път през следващите месеци, проправяйки пътя за продажбата на кубчета в края на тази година.

Частната продажба започна през май, като отвореното му ICO започна през юни, като целта е да бъдат набрани 96 млн. Долара на четири етапа.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Мениджър на фондове търси $50 милиона във финансиране чрез продажба на токени

Той ще бъде отворен както за търговци на дребно, така и за институционални участници.Фирмата ще си партнира с доставчикът на технологии и мениджър на фондове Realio за стартирането на Valentus Digital...
СЕП. 27, 2020 20:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света