НАЧАЛО Биткойн

Директорът на Bitwise предрича бичи пазар, който може да продължи цялата година

март 24, 2022 14:22 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорът на Bitwise предрича бичи пазар, който може да продължи цялата година

Мат Хугън, главен инвестиционен директор в фокусираната върху крипто инвестиционна фирма Bitwise Asset Management, прогнозира голям ръст след изпълнителната заповед на президента Джо Байдън за "Осигуряване на отговорно развитие на дигитално активи“, която беше подписана на 9 март.

Ето основните цели на тази изпълнителна заповед:

  • Трябва да защитим потребителите, инвеститорите и бизнесите в Съединените щати.
  • Трябва да защитим Съединените щати и световната финансова стабилност и да смекчим системния риск.
  • Трябва да смекчим незаконните финансови рискове и рисковете за националната сигурност, породени от злоупотребата с дигитални активи.
  • Трябва да засилим лидерството на Съединените щати в глобалната финансова система и в технологичната и икономическа конкурентоспособност, включително чрез отговорно развитие на иновации в [сферата] на разплащанията и дигиталните активи.
  • Трябва да насърчаваме достъпа до безопасни и достъпни финансови услуги. Много американци [имат банкови сметки, но използват други финансови услуги], а разходите за трансгранични парични преводи и плащания са високи.
  • Трябва да подкрепяме технологичния напредък, който насърчава отговорното развитие и използване на дигитални активи.

Говорейки в интервю за Crypto World на CNBC, Хуган каза, че изпълнителната заповед вероятно ще допринесе за възходящо движение на Биткойн (BTC) и останалата част от крипто пазара. Хуган заяви, че заповедта е стъпка в правилната посока за внасяне на регулаторна яснота в крипто индустрията и превръщането на технологията в „наистина мейнстрийм„.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Етериум вече изгори ETH на стойност близо $6 милиарда

Хуган каза:

Пазарът на криптовалути се нуждае от по-добро и по-ясно регулиране, ако ще стане наистина мейнстрийм… Това, което получихме тук, беше нещо като [тласък], за да започнем да казваме на всички регулатори да продължат напред по начин, който защитава инвеститорите […] и поддържа икономическото развитие тук в САЩ.

Ако вярвате в основната технология, ако смятате, че е толкова разривна, колкото я изкарват всички крипто инвеститори, щеискате да видите съществуването на регулаторни предпазни мерки, които позволяват на тази технология да се изрази, което й позволява да засегне не само малка част от обществото, но всичко, което правим всеки ден, как функционират финансите, как работи мрежата… Мисля, че това е сигнален момент и мисля, че поставя основата за бичи пазар, който може да продължи поне през тази година и потенциално отвъд.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Сенатор от САЩ: Биткойн (BTC) не може да бъде спрян

Сенаторът от Уайоминг, САЩ Синтия Лумис намекна, че Биткойн (BTC) може да реши съществуващите предизвикателства във финансовия сектор.

септември 29, 2022 9:59 1 мин. четене

Crypto.com получи разрешение за работа във Франция

Борсата за криптовалути Crypto.com получи регулаторно одобрение да работи като доставчик на услуги за дигитални активи (DASP) във Франция.

септември 29, 2022 9:11 1 мин. четене

Ръст в обема на търговия с Биткойн (BTC) на Binance

Внимателен поглед върху активността на транзакциите с Биткойн (BTC) в Binance показва защо напоследък се търгуват огромни обеми.

септември 29, 2022 8:05 1 мин. четене

Биткойн: Достигнали сме дъно, твърди Марк Юско

Основателят и главен изпълнителен директор на Morgan Creek Capital Management, Марк Юско смята, че криптовалутите вече са преживели най-лошото от мечия пазар, когато Биткойн (BTC) се свлече близо до $17,000 този месец.

септември 28, 2022 22:01 1 мин. четене