НАЧАЛО Биткойн

Директори на MicroStrategy продават част от дяловете си по време на срива

септември 9, 2021 20:37 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директори на MicroStrategy продават част от дяловете си по време на срива

Известната в крипто средите софтуерна компания MicroStrategy привлече вниманието на редица финансови и крипто медии, както и нетипичната стратегия на нейния главен изпълнителен директор да влезе 'all-in' на Биткойн, започвайки през 2020 г., като някои репортери се изненадаха, че компанията се е превърнала в нещо по-близко до средство за инвестиции в Биткойн (BTC), отколкото софтуерна фирма.

Последните документи, подадени до Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, показват, че някои от висшите ръководители на компанията изпитват противоречиви чувства относно дългосрочното прилагане на тази стратегия.

Документите разкриват, че главният финансов директор на MicroStrategy Фонг Ле и главният технологичен директор Тимъти Ланг и двамата са продали акции през август тази година, упражнявайки приблизително 30% от опциите, които са получили като компенсация.

Както съобщава Bloomberg, Ланг се е възползвал от 10,000 от опциите си на 26-ти август и по-късно е продал всички конвертирани акции, като лично е прибрал около $7.1 милиона. Фонг, от своя страна, упражнил правото си на 20,000 опции между 2-ри и 6-ти август, след което продал акциите в замяна на малко над $7.3 милиона. Всеки от тях притежава приблизително 20,000 опции.

Самият изпълнителен директор Майкъл Сейлър не е продавал никакви акции от 2012 г. насам, въпреки че през януари той преразпредели 50,000 акции от клас А на друга от своите фирми, Alcantara LLC.

В доклада се отбелязва, че макар упражняването на Фонг на опции да е обичайно за мениджърите, ходовете на Фонг и Ланг са направени без предварително подготвен план за търговия. Мат Мейли, главен пазарен стратег на Miller Tabak + Co., твърди, че решението може да е показателно за притесненията им относно дългосрочната жизнеспособност на корпоративната стратегия на Сейлър и неговия ангажимент да обвърже съдбата на компанията толкова тясно с тази на Биткойн. “Висшите ръководители не продават акции, ако смятат, че [цената] става по-висока. Това е просто лош знак, независимо как го интерпретирате“, каза Малей.

Към 30-ти юни 2021 г. MicroStrategy притежава приблизително 105,085 BTC, като в края на юли Сейлър обеща да продължи да трупа повече BTC. По-рано през юни компанията обяви увеличение на дълга в размер от $400 милиона, за да разшири своите Биткойн резерви, а през август MicroStrategy добави още 3,907 BTC към своите притежания.


ПРОЧЕТИ ОЩЕНа какво се дължи срива на Биткойн?

Към момента на писане, акциите на MicroStrategy са намалели близо 9.4% за деня и малко над 77% през последните шест месеца. Въпреки това, Ед Моя, старши пазарен анализатор в Oanda, твърди, че разпродажбите на Фонг и Ланг е малко вероятно да обезкуражат инвеститорите на MicroStrategy, които споделят ангажимента на Сейлър към Биткойн, като се има предвид, че “безмилостната подкрепа на изпълнителния директор е направила компанията услуга за търговия с криптовалути и не е задължително да залагат на софтуерните си решения и услуги“.

Той добави:

Цената на акцията вероятно ще продължи да върви в посока на Сейлър и залога му за Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн ще стигне $50,000 по-бързо отколкото повечето хора очакват

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, наскоро сподели актуализираните си виждания за потенциалния възход на Биткойн.

март 21, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн: MicroStrategy почти изплуваха на цената на покупка

Стойността на Биткойн се доближава до средната покупна цена на най-големия публичен притежател на криптовалутата – MicroStrategy.

март 21, 2023 19:00 2 мин. четене

Биткойн: Според Тоун Вaйс стабилно и постепенно повишаване би било по-добре

Ветеранът в крипто търговията предполага, че параболичният скок на Биткойн през 2019 г. може да представлява проблем за бъдещото ценово действие на дигиталната валута.

март 21, 2023 18:00 1 мин. четене

Инвестиционните продукти с цифрови активи отбелязаха отлив за шеста поредна седмица

Според нов доклад на CoinShares институционалните крипто инвестиционни продукти са преживели шестата си поредна седмица на отлив. Те са загубили близо $95 милиона миналата седмица, въпреки цялостното рали на криптопазара.

март 21, 2023 12:00 2 мин. четене