НАЧАЛО Други

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Diem Association, групата компании зад проблемната криптовалута Diem на Facebook (бившата Libra), се опита да се дистанцира от критиките, насочени към гиганта на социалните медии относно стартирането на пилотния крипто портфейл - Novi.

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през последните месеци. Асоциацията на Diem заяви в отговор, че "неправилно се тълкуват отношенията между Diem и Facebook“, като асоциацията изяснява, че Facebook е само една от редица компании, участващи в проекта за криптовалута Diem и че пилотът на Novi "няма връзка с Diem".


Асоциация Diem е "независима организация"


Facebook обяви пускането на своя крипто портфейл Novi съвместно с Coinbase Custody и Paxos във вторник и не отне много време на критиците да поставят под съмнение този ход. Все пак е притеснително предвид репутацията на Facebook, чиято репутация е разтърсена след скандали с злоупотребите с лични данни.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Биткойн задмина Facebook по пазарна капитализация


Diem Association, която се ребрандира от Libra Association миналия декември, отвърна на удара, пояснявайки, че е отделна както от Facebook, така и от проекта Novi:


Diem не е Facebook. Ние сме независима организация, а Novi на Facebook е само един от повече от две дузини членове на Diem Association. Пилотът на Novi с Paxos не е свързан с Diem.


FinCen "предостави положителна обратна връзка" относно престъпния потенциал


В изявлението се обсъжда и твърдението, че "не е имало задоволително обяснение как Diem ще предотврати незаконни финансови потоци и друга престъпна дейност":


Напротив, Мрежата за борба с финансовите престъпления към Министерството на финансите предостави положителна обратна връзка относно рамката с регулаторни изисквания за финансови престъпления и ние вярваме, че имаме най-стабилния контрол в индустрията. 


Сред членовете на Diem ще откриете организации като Facebook, Lyft, Spotify, Uber, Coinbase и Anchorage. Редица първоначални поддръжници на Libra отпаднаха през 2019 г., след като регулаторните органи и правителствата по целия свят реагираха негативно на идеята за частна валута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Други новини

Казахстан обмислят изграждането на АЕЦ за копаене на криптовалути

Ядрената алтернатива за снабдяване на енергийната система на страната е доста непопулярна сред гражданите. Въпреки това президентът Касим-Жомарт настоява, че предложението има за цел "да увеличи прино...
НОЕ. 28, 2021 18:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Shiba Inu навлиза в метавселената представяйки блокчейн гейминг

Shiba Inu, след като достигна най-високата си стойност от $0.000088, оттогава е в низходяща спирала и не успява да повтори възходящите си движения отпреди месец.Репутацията на Shiba Inu (SHIB) на "мем...
НОЕ. 28, 2021 13:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Служител на Celsius отстранен след слухове за ареста на финансовия директор на компанията

"Наскоро бяхме информирани за полицейско разследване в Израел, включващо служител“, написаха от Celsius в Twitter. "Въпреки че това по никакъв начин не е свързано с времето или работата на служителя в...
НОЕ. 28, 2021 15:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна компания купи виртуални недвижими имоти за $2.5 милиона

По-конкретно, Tokens.com закупи 116 парцела виртуална земя за общо 618,000 MANA - валутата на Decentraland, според съобщение на компанията. Твърди се, че покупката представлява най-голямата сделка от ...
НОЕ. 28, 2021 01:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света