НАЧАЛО Други

Дейвид Шварц от Ripple говори за бъдещето на XRP

СЕП. 5, 2018 22:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дейвид Шварц от Ripple говори за бъдещето на XRP

Новопостъпилият главен технологичен директор на Ripple Дейвид Шварц говори за своята визия за бъдещето на XRP и криптовалутите като цяло.

 


В ново интервю за "Forbes" Шварц говори за плановете на Ripple да разруши традиционната глобална платежна система SWIFT, която обикновено урежда международните транзакции в рамките на три или повече дни, при това, с такси, които са разнообразни и трудни за определяне.

Искаме да създадем платежна мрежа като SWIFT. Но такава, където сетълмента, действителното движение на пари [...], е децентрализирана, отворена мрежа. Крайната игра е само пари, които се движат невидимо, толкова лесно, колкото и информация.

Шварц също така разказва защо е бил привлечен от Биткойн и криптовалутите и защо вярва, че двете имат способността да създадат честни и справедливи условия за всички в глобалната икономика.

Те прилагат закона по начин, който не притежава нормалните защити, които правоприлагащите органи трябва да имат. И това наистина, философски, ме притеснява.

След като започна да проектира първоначалния код за леджъра на XRP обратно в началото на 2011 г., Шварц казва, че му отнело около месец и половина, преди да разбере дали може да се реализира потенциала на криптовалутата и дали XRP има потенциал да стане издръжлива екосистема.

Първоначално целта ми беше просто да видя дали е вярно. И тогава, вероятно месец и половина по-късно, стигнахме до точката, в която му доказвах, че да, това щеше да стане, би било възможно, но не знаехме за какво би било добре. Това беше като изобретяване на нов материал. Лек ли е? Здрав ли е? Лесно ли се изработва? Трайно ли е? Ръждясва ли? И тогава, след като имате всички свойства, има ли някаква употреба? 

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света