НАЧАЛО Други

Deutsche Bank извърши първия успешен трансфер на стабилни монети

октомври 24, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Deutsche Bank извърши първия успешен трансфер на стабилни монети

Сътрудничеството между Deutsche Bank и Standard Chartered Bank е важен етап във финансовия напредък. Тези глобални финансови институции успешно проведоха първото изпитание на Универсалната мрежа за дигитални плащания (UDPN).

Този новаторски тест включваше преводи и обмени в реално време между стабилни монети USDC и EURS в рамките на UDPN.

В основата на това изпитание SC Ventures създаде среда за разработка, използвайки UDPN SDK и API, за да създаде децентрализирани идентичности и да ги свърже с портфейли за дигитални валути. След безпроблемния процес на включване SC Ventures извърши многобройни преводи и обмени на синтетични USDC и EURS към портфейли за дигитални валути на Deutsche Bank.

Тези транzакции, удостоверени с частния ключ на SC Ventures, се извършваха в реално време, като записите им бяха публично достъпни в EtherScan.

Обратно, Deutsche Bank отвърна на удара, като инициира многобройни преводи и обмени към сметките за дигитална валута на SC Ventures. Тя използваше удобен за потребителя графичен интерфейс, интегриран в нейната ексклузивна среда UDPN. Сътрудничеството между тези финансови гиганти разчиташе на UDPN бизнес възли, които да се свържат с разрешената от UDPN консенсусна DLT мрежа.

Платежните съобщения преминаваха през два транзакционни възела, всеки от които приемаше транзакции съответно в USDC и EURS. Това нагледно демонстрира как UDPN може да ускори трансграничните транzакции, намалявайки времето за обработка от дни на само минути. Тя също така представя решение на предизвикателствата за оперативна съвместимост в криптовалутната индустрия, произтичащи от различни технологии.

Тази инициатива бележи началото на поредица от 12 изпитания, насочени към разрешаване на пъзела на оперативната съвместимост при трансграничните плащания. По време на фазата на изпитанията бяха задълбочено обсъдени и документирани прозрения относно дигиталната валута на централната банка (CBDC), дигиталните активи, ключовото попечителство и съответствието, наред с други аспекти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.