НАЧАЛО Крипто Крими

Делото за изнудване за Биткойн в Индия поема странен обрат

МАЙ. 17, 2018 22:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Делото за изнудване за Биткойн в Индия поема странен обрат

Имаше много драми, свързани със случая на изнудване за милиони в Биткойн.



Шайлеш Бхат, индийски предприемач на недвижими имоти и бизнесмен, обвини група полицейски инспектори от Амрели и други съзаклятници, че са го отвлекли от Гандинагар и са го държали в изоставена селска къща и изнудвали за биткойн, на 9-ти февруари 2018 г.

Още през април полицейският инспектор на Амрели, Анант Пател беше арестуван за ролята си в отвличането. Бхат твърди, че Пател физически го е бил, което е било основната причина Бхат да предаде криптовалутата. Осем други полицейски служители на Амрели бяха арестувани по времето на ареста на Пател.

В шокиращо развитие началникът на полицията на Амрели, Джаддиш Пател беше арестуван и обвинен, че ръководи цялата схема за изнудване. Това беше първият път, когато арестите достигнаха висшето ниво на полицейските сили на Амрели. По-късно е съобщено от DNAIndia.com, че Кирит Паладия е истинският ръководител.

Делото стана все по-странно, когато Кирит Паладидия определил чичо си, бивш член на MLA (представител на законодателно събрание) в Индия, Налин Котадия, като един от лидерите на конспирацията да отвлече и изнуди Шайлеш Бхат за потенциални милиони в криптвалута.


Налин Котадия е бил обвинеяван в изнудване и скандали преди и оттогава се е скрил от полезрение, но все още твърди своята невинност чрез прессъобщение, заявявайки, че е "невинен и е бил натопен от конспираторите".


Котадия обвинява самия Шайлеш Бхат, че е замесен в конспирацията и твърди, че изнудването с Биткойн е обичайна практика за Бхат. Пиуш Савалия и Джавъл Малвани, членове на инвестиционен посредник, излязоха и обвиниха Бхат, че по-рано тази година той е премахнал криптовалути от съответните им портфейли.

Официален източник съобщи, че Бхат е поискал от данъчните служители да измамят инвеститорите, за да предадат криптовалутите.

След това Пиуш Савалия промени историята си и заяви в клетвена декларация, че е научил за случая около Бхат и Котадия чрез новините. Савалия твърди, че дори не познава Бхат или другият обвинител Давал, но е принуден от полицейските служители на Амрели подадат фалшива жалба срещу Бхат.

Бившият член на Законодателното събрание Налин Котадия не отговори на първоначалните призовки от полицията в Гуджарат, но излезе с изявление, в което настояваше, че той е невинен и се опитвам да го натопят.

Текущото местоположение на Котадия не е известно на властите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Хакват и ребрандират канали в YouTube с цел крипто измами

Нов доклад, споделен от групата за анализ на заплахите (TAG) на Google, подчертава продължаваща фишинг кампания срещу създатели в YouTube, която обикновено води до компрометиране и продажба на канали ...
ОКТ. 25, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Изтекли са имейл адресите на 3.1 милиона потребители на CoinMarketCap

Информацията излезе наяве, след като бе установено, че хакнатите имейл адреси се търгуват и продават онлайн на различни хакерски форуми. Всичко това е разкрито от Have I Been Pwned, уебсайт, посветен ...
ОКТ. 23, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Tether е глобен за пореден път

Tether беше глобен с $41 милиона долара в петък от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) поради липса на достатъчно парични резерви, достатъчно консистентно, за да се каже, че едноим...
ОКТ. 21, 2021 10:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Измамници откраднаха $1.4 милиона в Биткойн през приложения за запознанства

Scammers stole $1.4 million through Bitcoin dating app scam, says report https://t.co/68wlzQ2HtR— iMore (@iMore) October 14, 2021Потребителите на iPhone губят $1.4 милиона от крипто измамнициПотребите...
ОКТ. 15, 2021 08:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света