НАЧАЛО Крипто Крими

Делото за изнудване за Биткойн в Индия поема странен обрат

МАЙ. 17, 2018 22:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Делото за изнудване за Биткойн в Индия поема странен обрат

Имаше много драми, свързани със случая на изнудване за милиони в Биткойн.

 Шайлеш Бхат, индийски предприемач на недвижими имоти и бизнесмен, обвини група полицейски инспектори от Амрели и други съзаклятници, че са го отвлекли от Гандинагар и са го държали в изоставена селска къща и изнудвали за биткойн, на 9-ти февруари 2018 г.

Още през април полицейският инспектор на Амрели, Анант Пател беше арестуван за ролята си в отвличането. Бхат твърди, че Пател физически го е бил, което е било основната причина Бхат да предаде криптовалутата. Осем други полицейски служители на Амрели бяха арестувани по времето на ареста на Пател.

В шокиращо развитие началникът на полицията на Амрели, Джаддиш Пател беше арестуван и обвинен, че ръководи цялата схема за изнудване. Това беше първият път, когато арестите достигнаха висшето ниво на полицейските сили на Амрели. По-късно е съобщено от DNAIndia.com, че Кирит Паладия е истинският ръководител.

Делото стана все по-странно, когато Кирит Паладидия определил чичо си, бивш член на MLA (представител на законодателно събрание) в Индия, Налин Котадия, като един от лидерите на конспирацията да отвлече и изнуди Шайлеш Бхат за потенциални милиони в криптвалута.


Налин Котадия е бил обвинеяван в изнудване и скандали преди и оттогава се е скрил от полезрение, но все още твърди своята невинност чрез прессъобщение, заявявайки, че е "невинен и е бил натопен от конспираторите".


Котадия обвинява самия Шайлеш Бхат, че е замесен в конспирацията и твърди, че изнудването с Биткойн е обичайна практика за Бхат. Пиуш Савалия и Джавъл Малвани, членове на инвестиционен посредник, излязоха и обвиниха Бхат, че по-рано тази година той е премахнал криптовалути от съответните им портфейли.

Официален източник съобщи, че Бхат е поискал от данъчните служители да измамят инвеститорите, за да предадат криптовалутите.

След това Пиуш Савалия промени историята си и заяви в клетвена декларация, че е научил за случая около Бхат и Котадия чрез новините. Савалия твърди, че дори не познава Бхат или другият обвинител Давал, но е принуден от полицейските служители на Амрели подадат фалшива жалба срещу Бхат.

Бившият член на Законодателното събрание Налин Котадия не отговори на първоначалните призовки от полицията в Гуджарат, но излезе с изявление, в което настояваше, че той е невинен и се опитвам да го натопят.

Текущото местоположение на Котадия не е известно на властите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

МВР откри ферма за криптовалути под наркооранжерия в с. Калугерово

Нарколабораторията се намира в бивш производствен цех в промишлената зона на с. Калугерово, обл. Пазарджик.Акцията е преминала под наблюдението на Окръжна прокуратура-Пазарджик и надзор на Апелативнат...
ФЕВ. 20, 2021 01:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Свързаха конфисукуван Биткойн за $3 милиарда с агент на Тайните служби

Новите съдебни декларации предполагат, че Бриджис е загадъчният „Индивид X“, цитиран в жалбата на DOJ.През 2015 г. той беше осъден на 71 месеца затвор за кражба на Биткойн от продавачи на Silk Road, д...
ФЕВ. 10, 2021 21:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Немски гражданин крие Биткойн за $50 милиона от полицията

Според Reuters, прокурор в баварския град Кемптън каза, че мъжът е осъден на затвор и оттогава е излежал своята присъда.Докато полицията полага многократни (и неуспешни) усилия да пробие кода за достъ...
ФЕВ. 6, 2021 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Спад на крипто престъпленията с 57% през 2020 година

Докладът на компанията за престъпленията и прането на пари с криптовалути за 2020 г. разкрива, че загубите от кражба на крипто, хакове и измами са паднали с 57% през 2020 г. до $1,9 милиарда, главно п...
ЯНУ. 29, 2021 13:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света