НАЧАЛО Крипто Крими

Делото за изнудване за Биткойн в Индия поема странен обрат

МАЙ. 17, 2018 22:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Делото за изнудване за Биткойн в Индия поема странен обрат

Имаше много драми, свързани със случая на изнудване за милиони в Биткойн.

 Шайлеш Бхат, индийски предприемач на недвижими имоти и бизнесмен, обвини група полицейски инспектори от Амрели и други съзаклятници, че са го отвлекли от Гандинагар и са го държали в изоставена селска къща и изнудвали за биткойн, на 9-ти февруари 2018 г.

Още през април полицейският инспектор на Амрели, Анант Пател беше арестуван за ролята си в отвличането. Бхат твърди, че Пател физически го е бил, което е било основната причина Бхат да предаде криптовалутата. Осем други полицейски служители на Амрели бяха арестувани по времето на ареста на Пател.

В шокиращо развитие началникът на полицията на Амрели, Джаддиш Пател беше арестуван и обвинен, че ръководи цялата схема за изнудване. Това беше първият път, когато арестите достигнаха висшето ниво на полицейските сили на Амрели. По-късно е съобщено от DNAIndia.com, че Кирит Паладия е истинският ръководител.

Делото стана все по-странно, когато Кирит Паладидия определил чичо си, бивш член на MLA (представител на законодателно събрание) в Индия, Налин Котадия, като един от лидерите на конспирацията да отвлече и изнуди Шайлеш Бхат за потенциални милиони в криптвалута.


Налин Котадия е бил обвинеяван в изнудване и скандали преди и оттогава се е скрил от полезрение, но все още твърди своята невинност чрез прессъобщение, заявявайки, че е "невинен и е бил натопен от конспираторите".


Котадия обвинява самия Шайлеш Бхат, че е замесен в конспирацията и твърди, че изнудването с Биткойн е обичайна практика за Бхат. Пиуш Савалия и Джавъл Малвани, членове на инвестиционен посредник, излязоха и обвиниха Бхат, че по-рано тази година той е премахнал криптовалути от съответните им портфейли.

Официален източник съобщи, че Бхат е поискал от данъчните служители да измамят инвеститорите, за да предадат криптовалутите.

След това Пиуш Савалия промени историята си и заяви в клетвена декларация, че е научил за случая около Бхат и Котадия чрез новините. Савалия твърди, че дори не познава Бхат или другият обвинител Давал, но е принуден от полицейските служители на Амрели подадат фалшива жалба срещу Бхат.

Бившият член на Законодателното събрание Налин Котадия не отговори на първоначалните призовки от полицията в Гуджарат, но излезе с изявление, в което настояваше, че той е невинен и се опитвам да го натопят.

Текущото местоположение на Котадия не е известно на властите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Китайска крипто борса е офлайн след неуспешна хакерска атака

Криптовалутната борса с над 2 милиона потребители по целия свят обяви, че е претърпяла атака, която е принудила някои от нейните услуги да бъдат спрени, тъй като хакерите са се опитали да получат дост...
МАЙ. 1, 2021 21:24 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Масови арести следват предполагаема измама на турска крипто борса

Вчера бе съобщено, основната турска крипто борса Thodex внезапно е спряла търговията и тегленията на фона на съобщения за полицейски акции. Днес, в допълнение към 62-те вече задържани в осем турски пр...
АПР. 23, 2021 13:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Стотици милиони долари предполагаемо са откраднати от турска крипто борса

Съдебният иск е заведен в същия ден, когато борсата заключи достъпа на потребителите до техните притежания, каза в интервю за Bloomberg водещият ищец Огуз Еврен Килич.Той твърди, че основателят и глав...
АПР. 22, 2021 23:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съдят Ledger заради 'прикриване на пробива на сигурността'

Първоначалната жалба, подадена до Окръжния съд на САЩ за Северния окръг на Калифорния, твърди, че Ledger и Shopify (платформа за електронна търговия, която си партнира с Ledger) "небрежно са допуснали...
АПР. 11, 2021 17:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света