НАЧАЛО Други

Deloitte разясняват за 5-те големи препятствия пред това блокчейн да бъде масово приет

ОКТ. 2, 2018 14:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Deloitte разясняват за 5-те големи препятствия пред това блокчейн да бъде масово приет

Oдиторската и консултантска фирма Deloitte, част от "Големите четири", очерта пет основни области за развитие на блокчейн технологията, за да се постигне масово приемане, според проучване, публикувано на 28-ми септември.


Според Deloitte, за да бъде приета от предприятията в масов мащаб, блокчейн технологията трябва да преодолее пет основни препятствия - възможността за продължителни операции, липса на стандартизация, скъпоструващи и сложни блокчейн приложения, регулаторна несигурност, както и липса на сътрудничество между фирми, свързани с блокчейн.

Идентифицирайки района, който се нуждае от най-голямо развитие, Deloitte изтъкна проблема с евентуалните оперативни закъснения в мрежата на разпределения ledger. Компанията подчерта, че бавната скорост на транзакциите е една от основните причини много играчи да избегнат блокчейн като технология, която може да бъде приложена в "мащабни приложения".


Друга основна пречка за блокчейн на пътя към масовото приемане е липсата на стандартизация. Одиторската фирма посочи, че липсата на стандартизация пречи на технологичните разрушители да взаимодействат помежду си.


Консултантският гигант цитира факта, че в GitHub има над 6 500 активни блокчейн проекти, като повечето от тях се основават на различни протоколи, консенсуси, мерки за неприкосновеност на личния живот, както и на различни езици за кодиране.

Сред останалите области за развитие, Deloitte изброи необходимостта от намаляване на разходите и сложността на мрежовите операции, значението на регулациите, подкрепящи иновациите, както и ключовата роля на сътрудничеството между фирмите, свързани с блокчейн.

От гледна точка на разходите и сложността на нововъзникващите технологии, Deloitte се позова на големите технологични гиганти като Amazon, IBM и Microsoft, които според съобщенията са представили по-сложни реализации на блокчейн, използвайки облачна технология, както и са допринесли за подобряване на разходите за операции извършвани на блокчейн.

Сред най-сложните проблеми около регулацията на тази нова технология, компанията изтъкна трудността при регулирането на интелигентни договори, които не съвпадат непременно със съществуващите рамки.

В последната точка на доклада се подчертава значението на сътрудничеството между фирмите, свързани с блокчейн, за да се даде тласък на новото внедряване на технологията, както и да се осигури по-добро образование в тази сфера. Компанията казва, че нарастващият брой блокчейн консорциуми, като R3, е "бичи знак", защото "стойността на блокчейн мрежата се увеличава с броя на потребителите".

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Crypto.com си партнира с Леброн Джеймс

Ходът е предназначен да научи децата на крипто технологията и начините, по които тя може да повлияе на живота им.Приблизително 1,600 деца в I Promise School на четирикратния шампион на НБА ще научат з...
ЯНУ. 28, 2022 18:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Белгийски депутат е първия в Европа, който ще приеме заплата в Биткойн

Месечната заплата на депутата от Брюксел от 5,500 евро ще бъде конвертирана в Биткойн с помощта на платформата за крипто търговия Bit4You, съобщи Bruzz. Беукелаер, който представлява партията Хуманист...
ЯНУ. 28, 2022 16:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ръководителят на гейминг отдела в YouTube ще се присъедини към Polygon Studios

Във вторник Райън Уайът, ръководител на гейминга в YouTube, обяви, че ще напусне платформата за споделяне на видео през февруари. Отчасти благодарение на неговото лидерство, YouTube Gaming вижда над 2...
ЯНУ. 28, 2022 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света