НАЧАЛО Други

Deloitte разясняват за 5-те големи препятствия пред това блокчейн да бъде масово приет

ОКТ. 2, 2018 14:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Deloitte разясняват за 5-те големи препятствия пред това блокчейн да бъде масово приет

Oдиторската и консултантска фирма Deloitte, част от "Големите четири", очерта пет основни области за развитие на блокчейн технологията, за да се постигне масово приемане, според проучване, публикувано на 28-ми септември.


Според Deloitte, за да бъде приета от предприятията в масов мащаб, блокчейн технологията трябва да преодолее пет основни препятствия - възможността за продължителни операции, липса на стандартизация, скъпоструващи и сложни блокчейн приложения, регулаторна несигурност, както и липса на сътрудничество между фирми, свързани с блокчейн.

Идентифицирайки района, който се нуждае от най-голямо развитие, Deloitte изтъкна проблема с евентуалните оперативни закъснения в мрежата на разпределения ledger. Компанията подчерта, че бавната скорост на транзакциите е една от основните причини много играчи да избегнат блокчейн като технология, която може да бъде приложена в "мащабни приложения".


Друга основна пречка за блокчейн на пътя към масовото приемане е липсата на стандартизация. Одиторската фирма посочи, че липсата на стандартизация пречи на технологичните разрушители да взаимодействат помежду си.


Консултантският гигант цитира факта, че в GitHub има над 6 500 активни блокчейн проекти, като повечето от тях се основават на различни протоколи, консенсуси, мерки за неприкосновеност на личния живот, както и на различни езици за кодиране.

Сред останалите области за развитие, Deloitte изброи необходимостта от намаляване на разходите и сложността на мрежовите операции, значението на регулациите, подкрепящи иновациите, както и ключовата роля на сътрудничеството между фирмите, свързани с блокчейн.

От гледна точка на разходите и сложността на нововъзникващите технологии, Deloitte се позова на големите технологични гиганти като Amazon, IBM и Microsoft, които според съобщенията са представили по-сложни реализации на блокчейн, използвайки облачна технология, както и са допринесли за подобряване на разходите за операции извършвани на блокчейн.

Сред най-сложните проблеми около регулацията на тази нова технология, компанията изтъкна трудността при регулирането на интелигентни договори, които не съвпадат непременно със съществуващите рамки.

В последната точка на доклада се подчертава значението на сътрудничеството между фирмите, свързани с блокчейн, за да се даде тласък на новото внедряване на технологията, както и да се осигури по-добро образование в тази сфера. Компанията казва, че нарастващият брой блокчейн консорциуми, като R3, е "бичи знак", защото "стойността на блокчейн мрежата се увеличава с броя на потребителите".

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

CFTC разследва Binance за пазарни манипулации

U.S. authorities are examining possible insider trading and market manipulation at cryptocurrency exchange Binance https://t.co/qFg9aA5kzG— Bloomberg Crypto (@crypto) September 17, 2021Най-голямата кр...
СЕП. 18, 2021 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO-то на Coinbase сподели гръмка прогноза за криптовалутите

Армстронг казва, че вярва, че предстоят значителни промени, които ще засилят науката, технологиите и благотворителните каузи през следващите години.В блог публикация на Coinbase, Армстронг казва:Олаф ...
СЕП. 18, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света