НАЧАЛО Финтех

DeFi портфейлът Argent се насочва към гейминг пространството

АПР. 28, 2022 15:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 DeFi портфейлът Argent се насочва към гейминг пространството

Argent, базираната в Лондон стартъп компания, която се бори за създаване на DeFi супер-приложение, набра $40 милиона в кръг на финансиране от Серия B.

Инвестиционната фирма Metaplanet на съоснователя на Fabric Ventures и Skype Яан Талин ръководи инвестицията. Съществуващите инвеститори Paradigm, Index Ventures и Creandum също участваха, заедно с новите стратегически поддръжници в лицето на Starkware, Jump Crypto и Animoca Brands.


Парите ще бъдат използвани за ускоряване на плановете на Argent за подкрепа на по-широк спектър от дейности в DeFi и Web3.


„Argent все още се чувства фокусиран върху финансите и ние искаме да играем голяма роля в други NFT вертикали – NFT игри, виртуални недвижими имоти“, каза съоснователят и главен изпълнителен директор Итамар Лесуис. „Искаме да бъдем де факто портфейла за гейминг.“


Изпълнението на тази визия ще включва внедряване на нова функционалност за крипто игри, като инфраструктура за въвеждане на нови играчи и подписване на транзакции в играта.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Гигант на недвижимите имоти в ОАЕ започва да приема криптовалути


Понастоящем потребителите на Argent могат да съхраняват определени незаменими токени (NFT) в своите портфейли чрез връзки към пазари като OpenSea.


Разширение в Мексико


Приходите от кръга на финансиране ще бъдат използвани и за изграждане на услугите на Argent в Латинска Америка, започвайки в Мексико, където Lesuisse вижда силно търсене на продукта. Някои пари също ще отидат за наемане на вътрешни експерти по правни въпроси, финанси и управление на финансите, както и за нов изследователски екип, фокусиран върху протоколите от втори слой, според Lesuisse.


Основана през 2017 г., Argent прилича на финтех приложение за „смарт портфейл“, но създадено за DeFi – позволява на потребителите да купуват, съхраняват и изпращат криптовалути. Argent казва, че приложението му е имало повече от 500,000 регистрации.


През март стартъпът официално пусна нова версия на своя крипто портфейл, изграден върху zkSync, решение за мащабиране, фокусирано върху Етериум, с широката цел да намали разходите и въздействието върху околната среда от взаимодействието с DeFi.


Argent също така изгради портфейл на име Argent X върху конкурентно решение за мащабиране на Етериум StarkNet, което е причината Lesuisse да определи участието на Starkware в кръга от серия B като стратегическо. „Правим сериозен натиск върху StarkNet и тяхната мрежа с Argent X“, добави той.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Какво правят китовете, за да трупат приходи дори по време на висока волатилност?

Тъй като тези потребители имат повече ликвидност за разпространение, те са по-нетърпеливи да се възползват от yield-farming с нисък риск. Тези опции обаче са достъпни за всеки, независимо колко крипто...
МАЙ. 16, 2022 20:43 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Goldman Sachs разкриха 40% ръст на експозицията към крипто от институционални инвеститори

От анкетираните клиенти на Goldman 51% посочиха, че са били изложени към крипто, спрямо 40% миналата година. 60% от 172 анкетирани клиенти отговориха, че очакват да увеличат своята експозиция към диги...
МАЙ. 4, 2022 07:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще продължи ли Европа да бъде водеща в разработването на Web3?

Масовият приток на финансиране към базирани в Европа Web3 стартъпи също е основен фактор за това доминиране според европейската фирма за рисков капитал Rockaway Blockchain Fund в последните изявления ...
МАЙ. 2, 2022 16:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съоснователят на Plaid разкрива нова финтех банка

Хокей напусна ролята си на CTO в Plaid през 2019 г. и прекара последните три години като главен изпълнителен директор със съпругата си Ани, изграждайки национално чартираната “инфраструктурна банка” C...
АПР. 30, 2022 17:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света