НАЧАЛО Алткойни

DeFi пазарът отново в изключителен подем

януари 25, 2021 15:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
DeFi пазарът отново в изключителен подем

Общата пазарна капитализация на всички децентрализирани финансови (DeFi) токени надхвърли $45 милиарда днес, според данни от CoinGecko.

Пазарната капитализация е текущата цена на актива, умножена по общото му предлагане – показател, който ви позволява да сравнявате множество монети, които имат различно предлагане.

С други думи, това означава, че всички специфични за DeFi токени струват общо над $45,5 милиарда към момента на публикуване на статията.

Общата пазарна капитализация на DeFi през 2020 г. беше на $2 милиарда. 2021 сега на $43 милиарда“, пише вчера CoinGecko в Twitter.

Очевидно DeFi екосистемата е нараснала с още $2 милиарда по пазарна капитализация оттогава – само за един ден. През същия период общият дневен обем на търговията с DeFi токени надхвърли $12 милиарда.

През последната седмица, например, много DeFi токени са забелязали значителни скокове на цените, като по този начин допринасят за общия ръст на пазарната капитализация. От първите 10 актива Uniswap (UNI) и AAVE показаха най-забележителните резултати, като и двата се увеличиха с около 40% за последните седем дни, според CoinGecko. Цените на другите монети скочиха още по-бързо, като DODO и Alpha Finance се удвоиха през последните седем дни.

Както бе съобщено, децентрализираният финансов сектор на Етериум експлодира в средата на 2020 г., нараствайки от $700 милиона, заключени в смарт договори на DeFi в началото на годината, до $15 милиарда на 31-ви декември. 

Това е сумата на криптовалутата, която се използва с различните DeFi протоколи, като например за кредитиране или заемане. Изглежда, че растежът на този сектор продължава да се засилва стремглаво през 2021 г.

Само през януари общата стойност, заключена на DeFi платформите, вече се е увеличила с $11 милиарда, достигайки над $26,2 милиарда, според данни от DeFi Pulse.

Данните на CoinGecko обаче показват, че комбинираната цена на DeFi токените в момента възлиза на само част (4,6%, за да бъдем точни) от общата пазарна капитализация на всички криптовалути – която е приблизително $1 трилион.

Въпреки това, като се има предвид хаотичната природа на DeFi (и тенденцията да се хакват редовно), някои потребители са скептични към екосистемата – но дори те признават, че има още много място за този “балон” да расте.

Доминантността на DeFi… Вижте колко рано е още…  Отказвам да повярвам, че това е дори близо до върха на балона“, написа Twitter потребителят ‘CryptoMessiah‘.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Разглеждаме потенциала на Биткойн в коефициенти – ТАЗИ криптовалута е с коефициент 1.65 да скочи с 300%!

Феновете на спортните залози харесват коефициентите, защото предлагат ясна визия за това какви са шансовете едно събитие да се случи. И макар в крипто средите подобни неща да не са чак толкова ясни, то в тази статия решихме да ви покажем някои криптовалути, които могат да се развият доста добре при правилните обстоятелства.

юни 2, 2023 18:00 5 мин. четене

Avorak AI откри неактивен от 8 години Етериум портфейл, който премества огромни количества ETH

Avorak AI е уникална децентрализирана платформа, която използва изкуствен интелект (AI), за да предоставя прозрачни услуги с AI, използвани в различни сектори. Проектът има широк спектър от приложения, включително функциите за сигурност и алгоритмите за анализ.

юни 2, 2023 17:00 3 мин. четене

ChatGPT прогнозира цените на AIDoge и Tradecurve

Инвеститорите са склонни да проучват проекти с обещаващ ценови потенциал, тъй като крипто пазарът продължава да процъфтява. Две популярни опции са AiDoge (AI) и Tradecurve (TCRV), като сега TCRV е в етап на предварителна продажба.

юни 2, 2023 15:01 4 мин. четене

Крипто китовете раздвижват пазарите с транзакции за милиони долари

Напоследък на крипто пазара се наблюдава значително прехвърляне на средства, в което участват крипто търговци с дълбоки джобове.

юни 2, 2023 14:05 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.