НАЧАЛО Биткойн Алткойни

DeFi пазарът отново в изключителен подем

ЯНУ. 25, 2021 15:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 DeFi пазарът отново в изключителен подем

Общата пазарна капитализация на всички децентрализирани финансови (DeFi) токени надхвърли $45 милиарда днес, според данни от CoinGecko.

 

Пазарната капитализация е текущата цена на актива, умножена по общото му предлагане - показател, който ви позволява да сравнявате множество монети, които имат различно предлагане.


С други думи, това означава, че всички специфични за DeFi токени струват общо над $45,5 милиарда към момента на публикуване на статията.


"Общата пазарна капитализация на DeFi през 2020 г. беше на $2 милиарда. 2021 сега на $43 милиарда“, пише вчера CoinGecko в Twitter.


Очевидно DeFi екосистемата е нараснала с още $2 милиарда по пазарна капитализация оттогава - само за един ден. През същия период общият дневен обем на търговията с DeFi токени надхвърли $12 милиарда.


През последната седмица, например, много DeFi токени са забелязали значителни скокове на цените, като по този начин допринасят за общия ръст на пазарната капитализация. От първите 10 актива Uniswap (UNI) и AAVE показаха най-забележителните резултати, като и двата се увеличиха с около 40% за последните седем дни, според CoinGecko. Цените на другите монети скочиха още по-бързо, като DODO и Alpha Finance се удвоиха през последните седем дни.Както бе съобщено, децентрализираният финансов сектор на Етериум експлодира в средата на 2020 г., нараствайки от $700 милиона, заключени в смарт договори на DeFi в началото на годината, до $15 милиарда на 31-ви декември. 


Това е сумата на криптовалутата, която се използва с различните DeFi протоколи, като например за кредитиране или заемане. Изглежда, че растежът на този сектор продължава да се засилва стремглаво през 2021 г.


Само през януари общата стойност, заключена на DeFi платформите, вече се е увеличила с $11 милиарда, достигайки над $26,2 милиарда, според данни от DeFi Pulse.


Данните на CoinGecko обаче показват, че комбинираната цена на DeFi токените в момента възлиза на само част (4,6%, за да бъдем точни) от общата пазарна капитализация на всички криптовалути - която е приблизително $1 трилион.Въпреки това, като се има предвид хаотичната природа на DeFi (и тенденцията да се хакват редовно), някои потребители са скептични към екосистемата - но дори те признават, че има още много място за този "балон" да расте.


"Доминантността на DeFi... Вижте колко рано е още...  Отказвам да повярвам, че това е дори близо до върха на балона", написа Twitter потребителят 'CryptoMessiah'.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: DeFi пазарите демонстрират безпрецедентен растеж през 2021 година

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Grayscale изкупува Лайткойн с невероятни темпове

Понастоящем Grayscale притежава над 1,44 милиона LTC (248,33 милиона долара), което го прави третият по големина крипто холдинг на компанията след Биткойн и Етериум. Фирмата е една от малкото усл...
МАР. 2, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple пуснаха 1 милиард XRP от ескроу докато актива се търгува около $0,43

Междувременно, XRP остава около ценовата линия от $0,43 вече една седмица.Още един милиард XRP извън депозитаФинтех компанията Ripple пусна един милиард XRP в две транзакции с по 500 милиона монети вс...
МАР. 2, 2021 10:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Търговията на CME фючърси на Етериум е меча в първия си месец

Точно както при Биткойн, Чикагската търговска борса пусна своите продукти, когато Етериум беше на път към рекорд за всички времена. Тогава не е изненадващо, че първият месец на търговията с фючър...
МАР. 1, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano отчита невероятна търговска дейност

ADA токени на стойност над 5,17 милиарда долара смениха ръце за един ден. ADA / USD също стана най-търгуваната двойка на борсата Kraken, преди да се изплъзне на трето място. Двойката ADA / U...
ФЕВ. 28, 2021 19:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света