НАЧАЛО Други

‘DeFi отприщи вълна от иновации’ - вестник на Федералната банка на САЩ

МАЙ. 7, 2021 18:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 ‘DeFi отприщи вълна от иновации’ - вестник на Федералната банка на САЩ

Развиващият се децентрализиран финансов сектор (DeFi) на Етериум има потенциала да се превърне в “наистина отворена, прозрачна и неизменна” инфраструктура, която може да доведе до “промяна на парадигмата във финансовата индустрия”, според документ, публикуван от Федералния резерв на Св. Луис по-рано тази седмица.

DeFi е общото име за сложно преплетена мрежа от децентрализирани приложения (DApps) и платформи, базирани на интелигентните договори на Етериум. Основната идея, която стои зад екосистемата, е да се създаде финансова система, при която самите потребители могат да отпускат заеми и банкови средства, без да са необходими посредници като банките.


Вълна от иновации


Според статията, озаглавена “Децентрализирани финанси: за финансови пазари, базирани на блокчейн и интелигентни договори” и написана от професора от Университета в Базел Фабиан Шер, DeFi “отприщи вълна от иновации” през последните няколко години.


Шер написа:


DeFi предлага вълнуващи възможности и има потенциал да създаде наистина отворена, прозрачна и неизменна финансова инфраструктура. Тъй като DeFi се състои от множество високо оперативно съвместими протоколи и приложения, всеки може да провери всички транзакции и данните са лесно достъпни за анализ на потребителите и изследователите.


В същото време той посочи, че такава зависимост от независими потребители е и ахилесовата пета на DeFi, тъй като сигурността на много dapps не е на ниво. Хаковете и загубите на средства са често срещани в сферата, защото е буквално отворена за всеки - включително висококвалифицирани хакери.


DeFi хакове в изобилие


Само преди месец, например, проектът DeFi “ForceDAO” беше хакнат само за часове след старта си, като позволи на нападателите да откраднат токени му на стойност близо 400,000 долара. Съвсем наскоро базираният на Binance Smart Chain проект DeFi Uranium Finance загуби $50 милиона поради експлойт.


И все пак, ако DeFi може да преодолее проблемите си със сигурността и рисковете, секторът има голям потенциал да преоткрие финансовата индустрия, аргументира се Шер.


Ако тези проблеми могат да бъдат решени, DeFi може да доведе до промяна на парадигмата във финансовата индустрия и потенциално да допринесе за по-стабилна, отворена и прозрачна финансова инфраструктура”, пише той в заключение.


“Атомни суапове, автономни пулове на ликвидност, децентрализирани стабилни монети и флаш заемите са само няколко от многото примери, които показват големия потенциал на тази екосистема.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Приходите от DeFi протоколи достигнаха рекордни стойности през май

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Други новини

Tesla отпадна от ETF поради 'етични провали'

Главният инвестиционен директор Луи Кроус заяви, че компанията - която обикновено е опора в повечето фондове за устойчивост - е отпаднала поради ‘етични провали’ от страна на Tesla, според Business In...
ЮНИ. 12, 2021 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джак Дорси предполагаемо ще интегрира Lightning Network в една от компаниите си

В петък Джак Дорси отговори на въпрос на потребителя на Twitter Deyonté, който поиска Дорси да интегрира LN в Twitter или BlueSky - децентрализираната социална мрежа, която се разработва от Twitter от...
ЮНИ. 12, 2021 16:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск е турист в крипто пространството, според директора на Celsius

В интервю за Yahoo Finance на конференцията за Биткойн в Маями в петък Машински разкритикува Илон Мъск след последните му негативни туитове за най-големия дигитален актив в света."Илон е турист в крип...
ЮНИ. 12, 2021 09:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Промоция като за Европейско! Altcoins.bg с най-изгодните цени в България по време на първенството!

Днес започва най-дългоочакваното футболно събитие - Европейското първенство по футбол! И въпреки че нашият национален отбор за пореден път няма да участва, футболните фенове сред нас няма да изпуснат ...
ЮНИ. 11, 2021 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света