НАЧАЛО Други

Децентрализираната борса 1inch достигна $10 милиарда в обем на търговия

януари 14, 2021 12:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Децентрализираната борса 1inch достигна $10 милиарда в обем на търговия

Децентрализираният борсов (DEX) агрегатор 1inch достигна над $10 милиарда в обем на търговия за целия период на своето съществуване, се казва в туит от понеделник.

Агрегаторът е основан през 2019 г. и е събрал милиони долари за финансиране от VC и DeFi инвеститори, според Crunchbase. Оттогава той се превърна в една от най-големите истории за приемане в крипто пространството – с десетки хиляди потребители, които използват неговата услуга ежедневно.

Използвайки своите смарт инструменти за агрегиране на ликвидност, 1inch свързва голям брой децентрализирани и централизирани платформи, за да сведе до минимум слипиджа и да намери най-добрата цена за потребителите. Подобен синергичен ефект от неговия интелигентен договор е много полезен за общността на Етериум.

Според туита, 1inch достигна общ обем от $10 милиарда в понеделник, като $1 милиард от тях дойдоха през последната седмица. В понеделник също бяха отбелязани над $222 милиона, които се изтъргуваха на борсата, се казва в съобщението.

Обемите вероятно идват от превъзходните цени, които 1inch е в състояние да предостави на търговците, използвайки своята платформа. Винаги, когато е направена такава заявка за суап, сървърите на  1inch автоматично сканират всяка DEX услуга (като Uniswap, SushiSwap или Khyber Network), като по този начин довеждат ефективност до суап на DEX.

Това позволява 1inch да осигури най-добрите ставки за суап на токени, които намира на всеки един DEX, във възможно най-кратки срокове. Подобен ход помага да се спести времето на търговците, което е от полза, когато става въпрос за бързи ходове или реагиране на обръщанията на пазара.

Бъдещето

Наскоро 1inch също стартира Mooniswap, свой собствен автоматизиран маркет мейкър (AMM), както и издаване на 1inch токен, своя собствена криптовалута. Първият беше раздвоен от Uniswap, настоящият водещ DEX, с по-нататъшни планове за въвеждане на функции за ограничаване на непостоянните загуби за доставчиците на ликвидност чрез намаляване на маржовете на печалба на арбитражите с помощта на петминутно закъснение.

От друга страна, токенът на 1inch е ютили токен, който създава иновативното “незабавно управление“ – нова функция, която позволява на общността да гласува за специфични актуализации на протокола по модела на децентрализираната автономна организация (DAO), по прозрачен, лесен за използване и ефективен начин.

Токенът, който беше раздаден с airdrop до потребителите на 1inch миналата година, също има предимства като период на разпад, награди за управление, награди за препоръки и лесна за използване процедура за гласуване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Тавана на дълга на САЩ: Крипто данъкът е оттеглен, одобрението е постигнато

Неотдавнашното одобрение на законопроекта за тавана на дълга на САЩ от Камарата на представителите взе изненадващ обрат, тъй като спорната тема за крипто данъчното облагане беше ефективно заобиколена.

юни 2, 2023 11:00 2 мин. четене

БРИКС започна да разглежда заявленията на множество държави

Коалицията БРИКС се стреми към разширяване на своя съюз, както посочи един от нейните ключови членове.

юни 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Google Bard: Прогноза за цената на Етериум (ETH) за 2023 г.

Генеративните системи за изкуствен интелект (AI) придобиха значителна популярност, начело с появата на ChatGPT.

юни 2, 2023 9:00 2 мин. четене

Биткойн спадна до под $27,000 – какво друго се случи на пазара?

По време на следобедната търговия в Азия в четвъртък Биткойн падна под $27,000. По подобен начин Етериум и повечето други криптовалути от топ 10, които не са стабилни, също отбелязаха спадове, въпреки че като цяло реализираха седмични печалби. 

юни 2, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.