НАЧАЛО Други

DCG на Бари Силбърт незаконно държат близо $600 милиона от парите на кредиторите

септември 7, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
DCG на Бари Силбърт незаконно държат близо $600 милиона от парите на кредиторите

Банкрутиралият кредитор Genesis твърди, че Digital Currency Group (DCG) е задлъжняла с около $500 милиона под формата на заеми, а DCG International (DCGI) има непогасен дълг от около 4,550 Биткойн токена, чиято стойност към настоящата дата е около $116 милиона.

Според последните подадени документи Genesis твърди, че DCG незаконно задържа активи, които по право принадлежат на имуществото на GGC. Падежът на тези заеми, разделени на три части от по $100 милиона и една от $200 милиона, настъпи през май тази година.

От Genesis заявиха:

Тъй като заемите на DCG не са били уредени на съответните дати на падеж или преобразувани в отворени заеми, а прекратяването не е било отложено, сумите, дължими на GGC по MLA на DCG, включват приложимите такси за забава.

На 9 май Genesis съобщиха, че DCG е подала искане за инструкции за превод, като е изразила интерес към преобразуване на заемите в отворени споразумения. От Genesis обаче не са дали съгласието си и просто са искали сумата да бъде изплатена.

В документацията продължава да се посочва, че искането за банкови инструкции е получено в 22:37 ч. по Гринуич на 9 май, което Genesis не счита за “своевременно искане“.

Освен това представител на GGC е отговорил на DCG относно инструкциите за превод преди полунощ.

В подаденото заявление се твърди, че:

DCG следва да бъде инструктирана да преведе сумата на главницата към GGC.

В отделна искова молба Genesis обвини DCG International, че не е изплатила 4,550 BTC токена

Според информацията през юни 2022 г. Genesis и DCGI са сключили “открит срочен заем” за приблизително 18,690 BTC. DCGI частично урежда заема, като оставя неизплатени приблизително 4,550 Биткойн токена.

Подобно на DCGI, този заем също достигна падеж през май и остава неизплатен.

На 9 май 2023 г. DCGI е пратила искане до GGC да “преустанови прекратяването” на заема на DCGI, чийто падеж е бил насрочен за 11 май 2023 г., и да възстанови заема на DCGI като отворен заем в съответствие с предишния курс на работа на GGC и DCGI. Въпреки това Genesis са отказали да отложат прекратяването на заема.

Следователно, тъй като непогасеното салдо по Заема DCGI не е било изплатено, падежът се е преместил на 11 май 2023 г. и понастоящем е дължим“, се твърди в заявлението.

Това не е първият случай на заем, чийто падеж настъпва, без DCG да изпълни задължението си за погасяване. През май Gemini сподели, че DCG не е изпълнила плащане в размер на $630 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Колко важен пазар е Европа за американските крипто компании

Американската крипто компания Galaxy Digital обяви плановете си да разшири присъствието си в Европа и назначи първия си главен изпълнителен директор за региона. 

септември 24, 2023 14:00 2 мин. четене

Забраната за износ на петрол от Русия може да е директна заплаха за Европа

Неотдавнашното руско ембарго върху износа на дизелово гориво, съчетано с предварителното спиране на морския внос от страна на Европейския съюз като част от санкциите срещу действията на Русия в Украйна, представлява критично предизвикателство за Европа.

септември 24, 2023 10:00 2 мин. четене

Ето как САЩ може да се противопостави на БРИКС

С разпадането на ерата на Pax Americana Съединените щати се нуждаят от надеждни съюзници. Въпреки че зависимостта от традиционното трио Великобритания, Германия и Япония има своите предимства, наложително е да се разшири кръгът на стратегическите партньорства.

септември 24, 2023 9:00 3 мин. четене

Пробив в сигурността на Nansen – застрашен ли e NFT пазара OpenSea?

OpenSea, широко използвана платформа за търговия с незаменяеми токени (NFT), предупреди своите потребители за сигурността на техните API ключове след оповестяване от страна на Nansen относно потенциално компрометиране на клиентски данни поради инцидент, свързан със сигурността.

септември 24, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.