НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Данни за Биткойн опциите предполагат, че предстои волатилност

СЕП. 20, 2020 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Данни за Биткойн опциите предполагат, че предстои волатилност

Откритият интерес на Биткойн опциите е само на 5% от най-високата си стойност някога.

 

Почти половината от тази сума ще бъде прекратена на падежната дата този месец.


Въпреки че текущите $1.9 милиарда в опции са добра индикация за здравословен пазар, е особено необичайно да видим толкова висока концентрация на краткосрочни опции.

 

Сами по себе си, тези данни не са мечи или бичи, но за видим участие от страна на по-големите играчи, висок открит интерес на опциите е добра индикация. Тази стойност е пресякла $2 милиарда съвсем наскоро. При последните две падежни дати, това ниво пак бе пресечено, като има спад малко след въпросната дата.

 

Важно е да се подчертае, че съществуването на ликвидни фючърсни пазари и пазари на опции укрепва спот обемите.

 

За да се оцени дали трейдърите плащат големи премии на BTC опциите, подразбиращата се волатилност трябва да бъде разгледана. Всякакво неочаквано и рязко движение на цената ще предизвика голям скок в този индикатор, независимо от посоката на ценовата промяна.

 

Волатилността често се разглежда като индекс на страха, тъй като измерва средната премия, платена в пазара на опции. Резките промени в цената често карат маркет мейкърите да станат по-малко склонни да поемат риск, поради което има по-високи премии за опциите. 

Графиката показва голям шпайк към средата на март, когато Биткойн падна до дъно от около $3,700. Това необичайно движение изстреля волатилността до най-високата ѝ стойност за последните две години.

 

В последните десет дни, 3-месечната подразбираща се волатилност падна от 76% до 63%. Въпреки че самото ниво не е забележително само по себе си, е интересно на какво се дължи това относително ниско ниво на премиите на опциите.

 

В последните шест месеца виждаме необичайно висока корелация между Биткойн и технологичните акции на компании в САЩ. Причината за това остава неясна, но изглежда надеждите за разсейване на тази корелация избледняват. 

Горната графика показва 80% средна корелация в последните шест месеца. Независимо от обяснението, тази корелация частично обяснява скорошния спад във волатилността на BTC.

 

Колкото по-дълго се задържи корелацията, толкова по-малко стимули ще имат трейдърите да залагат на агресивни ходове при Биткойн. Липсата на убеждение от страна на търговците може да проправи път за значителни колебания в цената.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Ивайло СЕП. 20, 2020 От няколко месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може да падне с над $1,500 скоро

Около $13,000 криптовалутата я чака разпродажба, според Марк Принчипато от консултантската фирма Green Bridge Investing, базирана в Ню Йорк. Той се позова на потенциално меча свещ, показваща отхв...
ОКТ. 26, 2020 20:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тоун Вайс очаква 300% скок при Биткойн в следващите шест месеца (видео)

В ново видео Вайс обяснява защо смята, че бичият пазар, който е изтласкал Биткойн над съпротива от $12,000, все още не е приключил."Точно това предвещавам в бъдещето. Все още имаме този триъгълник тук...
ОКТ. 26, 2020 14:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Microsoft и Apple ще купят Биткойн в рамките на 5 години, според Раул Пал

Говорейки в неотдавнашен видеоклип на Real Vision Finance, бившият мениджър на хедж фондове към Goldman Sachs сравнява Биткойн и криптовалути със спасителен сал за сриващата се икономика. Той сравни н...
ОКТ. 26, 2020 15:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето какво може да разпали следващото рали на Биткойн

Теория за шок на предлагането след халвинга предполага, че следващия голям бичи цикъл ще започне скоро. Биткойн не е бил с по-бичи перспективи от 16 месеца и само няколко стотин долара го делят от вър...
ОКТ. 25, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света