НАЧАЛО Регулации

Данъчната служба на Русия предлага употребата на крипто за международни транзакции

април 21, 2022 11:42 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Данъчната служба на Русия предлага употребата на крипто за международни транзакции

Федералната данъчна служба на Русия (FTS) се присъедини към дебата около крипто регулацията в Русия.

Службата предложи да се позволи на руските компании да използват цифрови валути като метод за плащане при международни транзакции.

В сряда местният вестник “Известия” съобщи, че FTS е оставила официалната си обратна връзка по проекта на законопроекта за криптовалута, изготвен от Министерството на финансите. В своите забележки фискалната агенция предложи да позволи на руските компании да използват криптовалута за определени операции:

“Да позволи на юридическите лица да плащат за стоки и услуги съгласно външнотърговски договори и да получават приходи от чуждестранни субекти в цифрова валута.”

Инициативата би могла фундаментално да промени духа на предложената рамка, която преди това изключваше всяка друга роля на цифровите валути освен тази на инвестиционните активи. Както “Известия” отбелязва, настоящият проект съдържа клауза, според която забраната за използване на криптовалута като метод на плащане е в сила “във всички случаи, когато този закон не посочва друго”.

FTS предложи да се действа, за да диверсифицират опциите за плащане, достъпни за руски компании, занимаващи се с международна търговия на фона на тежките финансови санкции, наложени на страната. Предполагаемо FTS уточни, че от компаниите ще се изисква да купуват и продават цифрови валути чрез регулирани крипто портфейли и платформи за обмен.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Банков гигант иска да предлага крипто услуги

В отговор на бележката за обратна връзка на FTS Министерството на финансите отбеляза “частична подкрепа”, като уточни, че въпросът изисква допълнително разглеждане и обсъждане.

На 8-ми април руското министерство на финансите финализира проектозакона, озаглавен “За цифровата валута” и го изпрати на правителството за одобрение. Седмица по-късно президентът на Руската търговско-промишлена камара призова за сътрудничество с африканските страни, за да се даде възможност за трансгранични сетълменти в крипто и цифрови валути на централните банки (CBDC).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Биткойн е единственото комодити – твърди главата на CFTC

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) твърди, че само един крипто актив на пазара се счита за стока.

декември 3, 2022 12:25 1 мин. четене

Италия ще регулира печалбите от криптовалути с 26% данък

От 2023 г. с нов закон Италия ще наложи данък върху капиталовите печалби от криптовалути, а данъкоплатците ще имат възможност да декларират стойността на активите си

декември 1, 2022 23:01 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Бразилия легализира плащанията с криптовалути

Законопроектът, който беше одобрен от Сената през април, сега се нуждае от одобрението на изпълнителната власт, за да стане закон.

ноември 30, 2022 21:04 1 мин. четене

Чанпен Джао сподели мнението си за крипто регулациите

Чанпен Джао, главният изпълнителен директор на Binance твърди, че световните правителства трябва да регулират сферата на дигиталните активи, вместо да ѝ се противопоставят.

ноември 29, 2022 12:56 1 мин. четене