НАЧАЛО Други

Дали Binance ще си партнират с Ripple?

ЮНИ. 7, 2019 16:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дали Binance ще си партнират с Ripple?

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао намекна, че борсата планира да си партнира с Ripple и да използва XRP решението xRapid.


Това със сигурност е важно, тъй като Binance е най-големият обмен в света, в който ежедневно се отчитат милиарди в обем на търговията.

Този съюз би бил от взаимна полза и за двете страни. Това е така, защото борсата се стреми да подобри пазарния си дял и в същото време присъствието си. От друга страна, xRapid е бързодействащ катализатор, подходящ за институционално използване. Фактът, че Binance сега има Over The Counter (OTC) търговия го прави още по-добър кандидат за подобно партньорство.

Като начало, xRapid е решение, което използва XRP за ликвидност на ключови пазари. Това означава, че банките, които използват XRP като "мостова валута", могат да имат по-бързи плащания и по-ниски транзакционни разходи.

Междувременно Ripple е платформа за бързи сделки, която може фундаментално да трансформира трансграничните сделки. Следователно това решение е продължение на базовата идея на компанията.

Уебсайтът на Ripple описва xRapid, по следния начин:


“XRapid” е полезен за доставчици на плащания и други финансови институции, които искат да сведат до минимум разходите за ликвидност, като същевременно подобряват опита на своите клиенти. Тъй като плащанията в развиващите се пазари често изискват предварително финансирани местни валутни сметки в целия свят, разходите за ликвидност са високи. XRapid драстично намалява капиталовите изисквания за ликвидност.

Съответно, това решение ще даде на доставчиците на плащания и на такива финансови институции ликвидност на ниски цени.


Това е по-скоро за развиващите се пазари, в които доставчиците на плащания се нуждаят от предварително финансирани сметки в местна валута по целия свят. Като резултат, xRapid има потенциал значително да намали капиталовите изисквания за ликвидност.

Binance не споделят точни подробности за това партньорство, като главният изпълнителен директор единствено адресира позицията, че борсата възнамерява да използва XRapid на даден етап.

Джао каза следното:

В момента се фокусираме върху стартирането на повече функции, така че работим с редица други партньори. С xRapid в момента нямаме нищо, но в бъдеще определено ще искаме да ги добавим като партньор.

Ripple със сигурност ще добави още обмени към списъка си от партньори, който вече включва Bittrex и Bitstamp.

Това означава, че xRapid може да предложи своето по-евтино плащане по заявка към повече институции. По-специално, Ripple се стреми към спазване на нормативната уредба, което означава, че международните му партньори могат да местят средства, без да трябва задължително да притежават фиатни резерви.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Казахстан обмислят изграждането на АЕЦ за копаене на криптовалути

Ядрената алтернатива за снабдяване на енергийната система на страната е доста непопулярна сред гражданите. Въпреки това президентът Касим-Жомарт настоява, че предложението има за цел "да увеличи прино...
НОЕ. 28, 2021 18:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Shiba Inu навлиза в метавселената представяйки блокчейн гейминг

Shiba Inu, след като достигна най-високата си стойност от $0.000088, оттогава е в низходяща спирала и не успява да повтори възходящите си движения отпреди месец.Репутацията на Shiba Inu (SHIB) на "мем...
НОЕ. 28, 2021 13:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Служител на Celsius отстранен след слухове за ареста на финансовия директор на компанията

"Наскоро бяхме информирани за полицейско разследване в Израел, включващо служител“, написаха от Celsius в Twitter. "Въпреки че това по никакъв начин не е свързано с времето или работата на служителя в...
НОЕ. 28, 2021 15:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна компания купи виртуални недвижими имоти за $2.5 милиона

По-конкретно, Tokens.com закупи 116 парцела виртуална земя за общо 618,000 MANA - валутата на Decentraland, според съобщение на компанията. Твърди се, че покупката представлява най-голямата сделка от ...
НОЕ. 28, 2021 01:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света