НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Дали Ripple са на път да направят "Pump and Dump"?

ФЕВ. 5, 2019 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дали Ripple са на път да направят "Pump and Dump"?

Подобно на няколко минали транзакции, Ripple просто премести XRP на стойност $302 милиона от една от няколкото си сметки в ескроу към неизвестна дестинация.

Сделката носеше и съобщението „Crawl… Walk… Run… “. Въпреки това се казва, че компанията "заключи" токени на стойност $80 милиона от общия трансфер.


Дали Ripple е на "pump and dump" мисия? Вчера бяха преместени 1 милиард XRP токена!


Само миналата година, XRP на стойност $535 милиона бе продаден от компанията, като много от купувачите бяха институции и борси. Серията от продажби на криптовалутата се предполага, че е опит да се напомпа изкуствено цената и да се разпродаде след като, се покачи експоненциално. Това е възможно, тъй като Ripple запазва около 60% от общото предлагане на XRP. 

Имаше и няколко истории около цената на XRP и един от хората зад някои от тях е изпълнителният директор на Messari, Райън Селкис. Според него, Ripple преувеличава пазарната капитализация на XRP. Той публикува няколко доклада, в единият от които се твърди, че милиарди XRP се добавят към общата пазарна капитализация "от въздуха" и компанията не предоставя надеждна пазарна информация чрез своя XRP API за данни.

Неотдавнашно проучване в Twitter, насочено към разбирането на общественото мнение за това коя криптовалута ще носи най-големи печалби през 2019 г. показва, че 79% от анкетираните смятат, че XRP ще пожъне най-голям успех.
Фактът, че Ripple притежава над 60% от XRP, е друга основателна причина, поради която мнозина казват, че проектът е централизиран. Това поставя в ръцете на ръководството, силата да манипулира, вместо да позволи стойността на актива да се определя от естествените пазарни тенденции. Наскоро стана въпрос дали целият напредък, който Ripple прави (с XRP токена, който претендира за второто място в класацията на топ криптовалути), всъщност не е резултат от манипулация.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Ето какво трупат Етериум китовете в момента

Според блокчейн тракера WhaleStats, първите 100 Етериум кита в момента се интересуват най-много от три стабилни монети и над половин дузина алткойни, като Chainlink е на седмо място със среден вход от...
МАЙ. 18, 2022 11:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сривът е повратна точка за крипто, твърди Майкъл Сейлър

В интервю с водещия на Fox Business Чарлз Пейн, Сейлър каза, че цифровите активи могат да бъдат разделени на три отделни категории.“Крипто сривовете илюстрираха, че целият крипто свят се състои от три...
МАЙ. 18, 2022 07:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Още една стабилна монета загуби фиксацията си към долара

В момента DEI се търгува на $0.59, като този спад следва няколко алгоритмични стабилни монети, които загубиха своята фиксация миналата седмица, като най-забележителният случай беше този на TerraUSD (U...
МАЙ. 17, 2022 14:49 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Интегритетът на стабилните монети е поставен под въпрос

Изтеглената сума е почти двойно над $4.1 милиарда, която е държала в парични резерви в края на 2021 г. според последния доклад за резервите на Tether от декември 2021 г.За да поддържа обвързването на ...
МАЙ. 18, 2022 09:54 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света