НАЧАЛО Регулации

Дали някой тайно манипулира цената на XRP?

АПР. 1, 2019 08:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дали някой тайно манипулира цената на XRP?

Интернет, по-специално Twitter, понастоящем е разпален с мнения от различни онлайн личности, след като един човек изпрати конкретен туит, който сега е в основата на бушуващ дебат.


„XRP_DAN“ изпрати туит с молба за становище, дали цената на XRP може да е била манипулирана. В първоначалната си публикация, той изтъкна и факта, че решението за плащане на Ripple, xRapid, което използва XRP като основна валута, вече функционира в различни финансови институции.

Както изглежда, основната грижа на Дан е дали цената на криптовалутата се контролира, за да се поддържа ликвидността. Както се очакваше, различни потребители на Twitter и крипто ентусиасти се появиха в неговия туит, за да предложат своите мнения. Някои от отговорите бяха особено забележителни.


Факт: xRapid не изисква ценова стабилност


Според някои, XRP не е наистина манипулиран, защото xRapid не се нуждае от контролирана ликвидност. Това се дължи на факта, че платежната система е достатъчно бърза за обработка на транзакциите в рамките на секунди, което означава, че няма промяна в стойността между момента на започване на транзакцията и момента, в който средствата достигнат получателя. Това е различно от системата SWIFT, която отнема дни, за да завърши транзакцията.

Някои от същите тези личности обаче са на мнение, че действително цената на криптовалутата може да е манипулирана, но не е свързана с ликвидността. Всъщност изглежда, че този аргумент придоби значение за мнозина, тъй като изглежда като най-правдоподобното обяснение за потисканата цена.


Биткойн китовете ли са виновниците?


От друга страна, има и такива, които не са доволни от начина, по който Биткойн китовете действат на пазара. Според тази група дебати, Биткойн китовете може да са тези, които са отговорни за ниската цена на XRP, защото се предполага, че притежават и "огромни торби XRP". Като такива, те могат да инициират продажби, за да намалят цената на XRP всеки път, когато криптовалутата направи опит да скочи нагоре.

Общото убеждение сред тези хора е, че Биткойн китовете са решени да държат Биткойн на първо място, за възможно най-дълго време. Въпреки това е приятно, че все още няма конкретни доказателства в подкрепа на тези твърдения. Това остава само теория.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC ще обсъжда криптовалутите и блокчейн в открита среща

SEC ще проведе панелна дискусия по въпросите за крипто и дигиталните активи. Дискусията ще бъде насочена към осигуряване на защита на инвеститорите, което е основна цел на комисията. SEC ще обсъди и б...
НОЕ. 26, 2021 10:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Разработват нов закон за криптовалутите в Южна Корея

FSC представи основна схема за разглеждане от Народното събрание при изграждането на новия закон за индустрията за виртуални активи. В него се съсредоточават около 10 предложения от законодатели за ви...
НОЕ. 26, 2021 09:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на Cardano предлага различен регулаторен подход към крипто

В ново интервю за Thinking Crypto, главния изпълнителен директор на технологичната компания зад блокчейн платформата Cardano, Input Output Hong Kong (IOHK), казва, че настоящите регулаторни подходи не...
НОЕ. 19, 2021 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC на САЩ предполагаемо разследва крипто платформата BlockFi

Базираната в Ню Джърси платформа за крипто заеми BlockFi привлече вниманието на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) поради предполагаемите си високи лихвени проценти по крипто заеми.Според р...
НОЕ. 18, 2021 21:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света