НАЧАЛО Други

Иска ли Bank of America да направи крипто портфейл?

ноември 13, 2018 15:03 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Иска ли Bank of America да направи крипто портфейл?

Сигурен знак за нарастващо осиновяване и институционален интерес към криптовалутите е, когато големите банки започнат да ги разглеждат по-отблизо.

Втората по големина банка в САЩ, Bank of America, наскоро получи патент за сигурно съхранение в криптографски ключове.

Това показва, че интересите й в индустрията са силни, въпреки мечия пазар.

Според официални документи системата ще се използва за съхраняване на частни ключове, а не на монети директно: „дистанционно съхранение на частни криптографски ключове, използвани за удостоверяване на самоличността“, гласи описанието. Списъкът на патентите, обезпечени от големите банки и финансовите институции, нараства, което е силен знак, че те вярват в бъдещето на крипто.

Патентът разпознава необходимостта от сигурно съхранение на криптографски ключове, тъй като „вътрешно съхранените частни криптографски ключове са непрекъснато податливи на злоупотреба от лице, което желае да узурпира идентичността на потребителя“. Той добавя, че устройства като смартфони и лаптопи не осигуряват противодействие в реално време на такива нарушения, в следствие на което компрометирането на частни ключове е по-лесно.

Уникалната особеност на услугата е наблюдението в реално време и намесата при всякакво подправяне на запаметените ключове.

Устройството за съхранение реагира на фалшифициране, като при получаването на сигнал, който показва физическо или нефизическо манипулиране на устройството за съхранение или неговите компоненти, следва изтриване на частния криптографски ключ от паметта.

…[устройството за съхранение] е конфигурирано да бъде отделено и отдалечено от изчислителен възел, който изпълнява рутинна процедура за удостоверяване

…ключът е достъпен, но не се съобщава на възела когато той изпълнява рутинната процедура. 

Физическите сензори за смущения включват такива за температура, шок или движения, които могат да задействат системата да изтрие ключовете. Потребителите ще имат възможността да конфигурират свои собствени сигнали.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене

Крипто казиното Winz.io пусна собствена ротативка

Winz.io пуска собствена ротативка – Winz to the Moon.

август 11, 2022 13:21 1 мин. четене