НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Да купиш 10,000 Биткойна само за 50 долара?!

ЯНУ. 18, 2021 18:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Да купиш 10,000 Биткойна само за 50 долара?!

Всеки човек, който е в пространството на криптовалутите често изпитва съжаление, че е пропуснал да купи или продаде на дадена цена.

 

Истории за пропуснати възможности


Историите за изпуснатите възможности през последните 10 години са много. Пример за такава интересна история е тази на човекът, който направи първата комерсиална транзакция с Биткойн. На 22-ри май 2010 година, разработчикът Лазло Ханиец си купи две пици на обща стойност от 10,000 BTC.


Да не забравяме и историята за това как немски програмист е изгубил паролата си за портфейл, в който има 220 милиона долара в Биткойн. Или за друг, който е изхвърлил своят хард диск преди 10 години, в който е имало 7,500 BTC. 


Това, което ще ви разкажем не е много по-различно. 


Биткойн аукцион за милион


На 30-ти март 2010 година, в BitcoinTalk форума бе споделена публикация за търг. Активният потребител 'SmokeTooMuch' (за който се смята, че е от Германия) написа, че предлага 10,000 BTC на аукцион, като стартиращата цена бе $50. По това време тези Биткойн монети са били на стойност около $65,50. 


Аукциона е трябвало да продължи точно една седмица. Който е искал да се сдобие с криптовалутите е трябвало да каже какъв е неговият залог в коментарите под публикацията. Единственото условие е било всяко наддаване да е с $1 по-високо от предходното.


След като наддаването приключи, този който е дал най-висока цена щял да получи 5,000 BTC, след което трябвало да изпрати заложената сума. След като я преведе той щял да получи останалите 5,000 BTC. Идеята е била такава, с цел да се елиминират шегаджиите и несериозните участници в наддаването.


По това време обаче, никой не се престраши да си купи този непознат и странен актив. След липсата на всякаква ангажираност с публикацията (от гледна точка на наддаване), един потребител беше предложил $20, за да вземе всичко - все пак така и така не е имало други обявени залози. Уви, не се е получило, както той е искал.


Една седмица по-късно, както бе описано в началото, аукциона бе затворен и никой не излезе победител. И то какъв победител би се оказал 10 години по-късно. Според днешните цени този, който би спечелил BTC монетите, е щял да разполага с близо $369 милиона. Всичко това с малко над $50. 


Никога не трябва обаче, да се съжалява за подобни случки. Като се има предвид, че няма как да се предположи (освен ако не си гадател), че след десетилетие този актив би струвал толкова много, не би трябвало човек да изпитва яд, заради пропиляна възможност (за която дори не е подозирал).


Миналото си остава в миналото, но нека мислим за настоящето, за да не съжаляваме в бъдеще. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Вижте кой направи Биткойн транзакция за $4,5 милиарда

Движението, което за първи път беше открито от автоматизирания Биткойн тракер Block Bot, изпрати 103,510 BTC в една транзакция срещу такса от нищожните $21.Ходът, който се случи в събота, е един от на...
МАР. 1, 2021 23:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Citibank: Биткойн може да се превърне в предпочитана валута за международна търговия

"Биткойн е в повратна точка"Анализаторите от Citi смятат, че Биткойн изглежда е достигнал "повратна точка“. Флагманската криптовалута може или да се превърне в предпочитано средство за обмен за междун...
МАР. 1, 2021 19:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Без спирка: MicroStrategy купиха Биткойн за още $15 милиона

Компанията, чийто главен изпълнителен директор Майкъл Сейлър е един от най-гласовитите привърженици на Биткойн, купи криптовалутата на средна цена от около $45,710 за всяка монета.MicroStrategy, най-г...
МАР. 1, 2021 16:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от Биткойн този март?

Цената на BTC отчете лек спад през уикенда, преди да отскочи отново над $47,000. Някои анализатори посочват, че повече миньори са започнали да продават, което е довело до последния спад. Макар че...
МАР. 1, 2021 15:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света