НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Мъж предлага $72 милиона за откриването на загубен твърд диск със 7,500 BTC

ЯНУ. 15, 2021 13:21 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Мъж предлага $72 милиона за откриването на загубен твърд диск със 7,500 BTC

Джеймс Хауълс, собственик на изхвърлен твърд диск със 7,500 Биткойн, отправи нова молба да се изкопае депо за отпадъци и евентуално да се възстанови устройството.

 

Още през 2013 г. Хауълс случайно изхвърлил твърдия диск, съдържащ 7,500 BTC, докато почиствал къщата си.


Всиките тези Биткойн токени са дошли от криптодобивната дейност на Хауълс, когато все още е било възможно да се използват процесори за добив на Биткойн.


До ноември 2013 г. всичкият Биткойн в твърдия диск вече е бил на стойност $6,5 милиона и оттогава Хауълс се опитва да го възстанови.


Сега, според South Wales Argus, Хаулъс отправи нов апел за правото да изкопае депо за отпадъци в града.


След последователни откази от градския съвет на Нюпорт, Хауълс предложи 25% от стойността на изгубения Биткойн като помощи за борба с COVID-19 за града. При текущата цена на Биткойн твърдият диск притежава почти $290 милиона, което означава, че градът може да спечели около $72 милиона, ако устройството бъде възстановено успешно.


Според Хауълс всичко, от което се нуждае, е достъп до записите на депото, за да се идентифицира точното местоположение на твърдия диск за целенасочено търсене на съоръжението. ИТ инженерът също така разкри, че екипът за търсене ще създаде херметичен уплътнител, за да предотврати отделянето на отровни газове от депата по време на разкопките.


Коментирайки възможността за възстановяване на полезни данни от твърдия диск, Хауълс отбеляза:


Няма гаранция за това, че [все още работи] поради средата, в която е бил, но има неща, които ми вдъхват увереност. Външният калъф може да е ръждясал. Но вътрешният диск, където се съхраняват данните, трябва да има голяма вероятност все още да работи. Вярвам, че все пак ще има шанс. Но колкото по-дълго се проточи това, толкова по-малко вероятно е да има възможност.


Представители на градския съвет на Нюпорт обаче казват, че рисковете за околната среда, свързани с разкопките, са значителни, като се има предвид вероятността това разкопаване да не даде резултат. Ако данните не могат да бъдат възстановени, служителите на съвета казват, че градът ще бъде оставен да плати сметката.


Междувременно Хауълс казва, че е готов да ангажира средства по депозитна сметка, за да покрие разходите за изкопни работи.


Хауълс е един от многото собственици на Биткойн, които са загубили достъп до своите средства през годините. През 2012 г. Кембъл Симпсън, бивш редактор на Gizmodo, също изхвърли твърдия диск с 1,400 BTC, който сега струва $53,6 милиона.


От изгубени частни ключове до погрешно изпращане на BTC до адреси за горене, близо 20% от текущото циркулиращо предлагане може да е загубено завинаги. Всъщност, данните от доставчика на криптоанализи Chainalysis и агрегатора на блокчейн данни Glassnode определят броя на изгубените Биткойн токени да е между 3 милиона и 3,7 милиона.


Наскоро един студент имаше късмета да възстанови частните ключове на портфейл със 127 BTC на стойност $4,8 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (3)
Дино ЯНУ. 16, 2021 Да забрави, както и аз забравих през 2010 50 коина заради вирус който сина ми вкара в компа.диска все още е в мен но няма данни , всичко си замина Станимир ЯНУ. 16, 2021 Лично на мен ще ми се дореве много Asen ЯНУ. 16, 2021 Може и да успея да въстановя диска ....... Пиши ми [email protected]
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Вижте кой направи Биткойн транзакция за $4,5 милиарда

Движението, което за първи път беше открито от автоматизирания Биткойн тракер Block Bot, изпрати 103,510 BTC в една транзакция срещу такса от нищожните $21.Ходът, който се случи в събота, е един от на...
МАР. 1, 2021 23:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Citibank: Биткойн може да се превърне в предпочитана валута за международна търговия

"Биткойн е в повратна точка"Анализаторите от Citi смятат, че Биткойн изглежда е достигнал "повратна точка“. Флагманската криптовалута може или да се превърне в предпочитано средство за обмен за междун...
МАР. 1, 2021 19:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Без спирка: MicroStrategy купиха Биткойн за още $15 милиона

Компанията, чийто главен изпълнителен директор Майкъл Сейлър е един от най-гласовитите привърженици на Биткойн, купи криптовалутата на средна цена от около $45,710 за всяка монета.MicroStrategy, най-г...
МАР. 1, 2021 16:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от Биткойн този март?

Цената на BTC отчете лек спад през уикенда, преди да отскочи отново над $47,000. Някои анализатори посочват, че повече миньори са започнали да продават, което е довело до последния спад. Макар че...
МАР. 1, 2021 15:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света