НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Крипто кит се събуди след 11 години неактивност

ОКТ. 27, 2021 20:43 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто кит се събуди след 11 години неактивност

След 11 години хибернация, Биткойн портфейл оживява със запас на стойност около $3 милиона. Биткойните към момента на придобиване са стрували по-малко от $1, а астрономическият ръст на стойността на актива създаде цяло състояние за търпеливия миньор.

На 17-ти май 2010 г. Биткойн миньор получи 50 BTC и за следващите 11 години остави портфейла си недокоснат. На 22-ри октомври беше съобщено за активност на адреса, тъй като миньорът изглежда е осребрил наградата си след цяло десетилетие.


През 2010 г. всичките 50 BTC можеха да бъдат закупени за под $4, но днес цената на 1 BTC е над $60,000, което би довело до огромна печалба от $3 милиона за миньора. Това е зашеметяваща печалба от над 76,000,000% за малко над 11 години, ако миньорът реши да продаде активите си.


По това време наградите от добив на Биткойн блокове бяха фиксирани на 50 BTC с халвинги насрочени на всеки четири години. След три халвинга, наградата за блок вече възлиза на 6.25 BTC. Въпреки халвинга, добивът на Биткойн се превърна в доходоносно начинание, както никога досега, като се има предвид тенденцията на покачване на цената на актива. 


Всъщност се смята, че тези халвинг събития са отговорни за повишаването на цената на Биткойн.


Съществуват и други китове от онази епоха


Първите копачи на Биткойн преди 2011 г. си спечелиха репутация в екосистемата. Техните BTC често се наричат ​​​​зомби биткойни, защото не са мръднали от деня, в който са били добити. Има спекулации, че тези BTC са загубени завинаги, но от друга страна, те може да чакат подходящото време, за да се събудят от хибернация.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
: Трейдър очаква безпрепятствен възход за Биткойн - ето защо


Това убеждение зависи от скорошното увеличение на активността от неизползвани преди това адреси от онази епоха. Според данни от btcparser.com през последните години е имало множество миньори от 2010 г., преместващи своите BTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Fidelity пускат спот Биткойн ETF тази седмица

Стартиране на ETFFidelity е мултинационална корпорация за финансови услуги, която е създадена през 1946 г. и остава една от най-големите компании за управление на активи в света с $4.9 трилиона AUM (а...
ДЕК. 1, 2021 20:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн кит премести почти $1 милиард в BTC

Whale Alert за първи път съобщи за транзакция между два неизвестни портфейла във вторник сутринта. Отделен неизвестен портфейл също получи по-малко от 0.002 BTC от изпращащия портфейл.🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 ...
ДЕК. 1, 2021 12:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна компания за трилиони стартира европейски спот Биткойн ETP

Invesco, американски инвестиционен посредник с управлявани активи от $1.3 трилиона, си партнира с доставчика на крипто индекси CoinShares, за да пусне първия си европейски борсово търгуван продукт (ET...
ДЕК. 1, 2021 10:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн 'дори не е близо до върха си', твърди крипто ветеран

Той е на това мнение дори след като активът рязко падна от новата си най-висока стойност за всички времена над $69,000 по-рано този месец.В ново интервю за CNBC бившият главен изпълнителен директор на...
ДЕК. 1, 2021 08:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света