НАЧАЛО Други

Crypto.com получи условно одобрение от Дубай да открие крипто борса

юни 3, 2022 15:45 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto.com получи условно одобрение от Дубай да открие крипто борса

Crypto.com си осигури критично одобрение от правителството за разширяване в Дубай, присъединявайки се към поредица от най-добри крипто борси, получили зелена светлина за стартиране на локализирани платформи в региона.

Борсата със седалище в Сингапур първо получи временно одобрение на своя MVP лиценз за виртуални активи от Регулаторния орган за виртуални активи в Дубай (VARA).

Правителството стартира VARA – която наблюдава търговията с криптовалути и издаването на нови продукти – през март.

Crypto.com сподели планове за създаване на регионален офис в Дубай само три седмици след създаването на VARA. Фирмата планира в крайна сметка да предостави пълен набор от продукти и услуги за крипто обмен, включително предложения, насочени към институционални инвеститори, казаха от фирмата.

През февруари Дубай издаде първия си закон, който конкретно регулира дигиталните активи. Той забранява на всеки в Дубай да участва в сделки с дигитални активи без предварителното разрешение на VARA – включително да управлява крипто борси и да наблюдава решенията за попечителство.

Законът също така изисква крипто компаниите, които искат да правят бизнес в региона, да се включат в Дубай, което обяснява скорошния ход на Crypto.com да отвори регионален офис.

Всички одобрени крипто оператори трябва да работят в рамките на строгия пазарен модел на Дубай за тестване, адаптиране и след това мащабиране. Първоначално само ограничени продукти и услуги за обмен могат да се предоставят на предварително квалифицирани инвеститори и професионални доставчици на финансови услуги. След това VARA наблюдава пазарите, преди да реши дали да ги отвори за инвеститори на дребно.

Досега нито една регулирана крипто борса не предлага двойки за търговия крипто към дирхам в ОАЕ, като Kraken е първият, който ще направи това в близко бъдеще. Crypto.com отказа да коментира първоначалните си крипто предложения.

Всъщност лицензът за работа на Crypto.com е условен – докато не изпълни определени задължителни изисквания. VARA даде на компанията условна зелена светлина въз основа на документи, очертаващи увереността на Crypto.com за проверките за съответствие, в очакване на допълнителна надлежна проверка.

„Развълнувани сме да предоставим повече от нашите продукти и услуги на пазар от голямо значение за нашия бизнес и който е еднакво ангажиран с регулацията и спазването [на разпоредбите]„, каза в изявление съоснователят и главен изпълнителен директор на Crypto.com Крис Маршалек.

Хелал Саид Алмари, генерален директор на Органа на световния търговски център в Дубай (DWTCA), който наблюдава VARA, нарече Crypto.com „един от водещите партньори с VARA в разработването на глобална, фокусирана върху бъдещето регулаторна рамка“.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Cardano бележи печалби на фона на пазарния спад

Миналия декември DWTCA създаде крипто хъб в Световния търговски център в Дубай – управлявано от правителството съоръжение за изложби и събития – към което борсата Binance бързо се присъедини. Идеята е да се даде на крипто компаниите контролирана среда, в която да се настроят.

Множество големи крипто играчи вече са получили одобрение за предоставяне на услуги в Обединените арабски емирства (ОАЕ). FTX Europe и Binance придобиха лиценза на VARA, за Дубай, през март – последният обеща да премести централата си в региона скоро след това.

Сингапурската платформа за крипто деривати Bybit – която се присъединява към Binance в преместването на централата си в Дубай (въпреки че получи лиценз в Абу Даби)– също получи одобрение от VARA през април. Фирмата за крипто хедж фондове Three Arrows Capital също преминава от Сингапур към Дубай.

Базираната в Сан Франциско борса Kraken, от друга страна, избра съседния Абу Даби, където получи първия лиценз за обмен на виртуални активи в емирството.

Във всеки случай, официалното присъединяване на Crypto.com (макар и без преместване на централата) доказва, че ОАЕ са на път да се превърнат в глобален център за дигитални активи – въпреки че е много строго регулиран.

Crypto.com, основана през 2016 г., има повече от 50 милиона потребители по целия свят.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Банкман-Фрийд бележи ранна победа в едно от делата срещу него

Бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд постигна ранна победа в дело, свързано със законите за ценните книжа в Тексас.

февруари 4, 2023 20:00 2 мин. четене

Chainalysis съкращава 5% от персонала си

Компанията за блокчейн анализи Chainalysis намали броя на служителите си, тъй като се реорганизира, за да се приспособи към предизвикателствата на крипто пазара.

февруари 4, 2023 18:00 1 мин. четене

Ripple са изключително уверени за изхода от делото срещу SEC

Ripple публикува актуална информация за съдебното дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, което обвинява компанията в продажба на XRP като нерегистрирана ценна книга.

февруари 4, 2023 17:00 2 мин. четене

100% ръст на акциите на MicroStrategy (MSTR)

Производителят на софтуер за бизнес анализи MicroStrategy закупи над 8,800 биткойна (BTC) по време на масовия срив, който пазарът на криптовалути претърпя през 2022 г., докато акциите му се увеличиха повече от два пъти от началото на годината.

февруари 4, 2023 16:00 2 мин. четене