НАЧАЛО Крипто Крими

Crema Finance върна откраднатите средства

юли 7, 2022 12:50 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crema Finance върна откраднатите средства

Децентрализираният финансов протокол Crema Finance е успял да върне откраднатите си средства.

Базираният на Solana децентрализиран финансов протокол Crema Finance наскоро обяви, че е успял да постигне споразумение с хакера, който миналата седмица източи криптовалута от платформата на стойност $8.78 милиона с помощта на атака за светкавични заеми.Както съобщихме от CryptoDnes, Crema Finance беше принудена да спре услугите си за ликвидност в резултат на хакерската атака.


Екипът, който стои зад протокола, веднага предложи на нападателя щедра награда от $800,000, преди да се свърже с правоприлагащите органи и да започне разследване. 


Блокчейн проектът започна да работи с водещи фирми за сигурност в бранша, за да наблюдава средствата на нападателя. Хакерът успя да договори много по-голяма награда в размер на 45,455 SOL токена (приблизително $1.7 милиона към момента на писане). В замяна на това те върнаха откраднатите криптовалути на стойност приблизително $7.6 милиона.

НЕ ПРОПУСКАЙ: Тим Дрейпър предвижда голямо движение за Биткойн на фона на слабостта на долара

След като е постигнал сделка с нападателя, Cream Finance твърди, че планът за компенсации ще бъде представен през следващите два дни.


През август миналата година нападателят, стоящ зад хака на Poly Network, в крайна сметка се съгласи да върне откраднатите средства на стойност около $610 милиона след седмици на преговори. 

Mr. White Hat“ не обясни обоснова действията си, но е вероятно този, който стои зад атаката, просто да е искал да даде на закъсалия DeFi протокол един необходим урок.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери отмъкнаха над половин милион в Етериум от Curve Finance

Атаките, насочени към блокчейн компании, не показват признаци на забавяне. Децентрализираната платформа за търговия Curve Finance потвърди съобщенията, че уебсайтът ѝ е претърпял фронтална атака във вторник.

август 10, 2022 12:31 1 мин. четене

Над $2 милиарда откраднати от хакове на блокчейн мостове през 2022 г.

Фирмата за блокчейн анализи Chainalysis твърди, че мостовете между различните вериги, които позволяват прехвърляне на активи между независими блокчейни, са сред протоколите с най-висок риск в блокчейн индустрията за измами и злонамерени личности.

август 9, 2022 19:56 1 мин. четене

Още един директор на BitMEX се призна за виновен

Грег Дуайър, бившият ръководител на отдела за бизнес развитие на BitMEX, е променил признанието си за виновен в наказателен процес, в който се твърди, че е нарушил Закона за банковата тайна, показват съдебни документи.

август 9, 2022 16:50 1 мин. четене

Крипто проект отмъкна $3.5 милиона от поддръжниците си

Новостартиралият Web3 проект Dragoma изглежда е бил обект на ‘rug-pull’ на приблизителна стойност $3.5 милиона, според данни на PeckShield.

август 8, 2022 14:57 1 мин. четене