НАЧАЛО Крипто Крими

Crema Finance спира услугите си заради хак на протокола

юли 3, 2022 23:01 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crema Finance спира услугите си заради хак на протокола

Crema Finance, протокол за концентрирана ликвидност върху блокчейна Solana, обяви временното спиране на услугите си поради успешен експлойт, който е източил значителна, но неразкрита сума средства.

Скоро след като разбра за хакерската атака срещу своя протокол, Crema Finance преустанови предоставянето на ликвидни услуги, за да не позволи на хакера да източи ликвидните ѝ резерви – които включват средствата на доставчика на услугата и на инвеститорите.

Въпреки че компанията все още не е предоставила актуална информация въз основа на разследването, което продължаваше към момента на писане на статията, крипто общността в Twitter се зае да проследи портфейла на хакера и да получи по-добра представа за ситуацията. 

Въз основа на лично разследване потребителят @HarveyMackinto2 предполагаемо намерил адреса на хакера. Въпросният адрес съдържа 69,422.89 токена Solana (SOL) – приблизително над $2.3 милиона – придобити чрез серия от транзакции в продължение на няколко часа.

Други членове на криптообщността обаче подозират, че хакерът си е тръгнал с 90% от общата ликвидност от някои от пуловете на Crema Finance. Хенри Ду, съосновател на протокола, потвърди, че всички функции са спрени за неопределено време и помоли инвеститорите да останат на линия за допълнителна информация под формата на актуализация.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Таксите за транзакции на Arbitrum надвишиха тези на Етериум

Читателите трябва да имат предвид, че Crema Finance не е свързана с Cream Finance, децентрализиран финансов протокол за заеми, който също загуби $19 милиона при хак миналата година.

Севернокорейският хакерски синдикат – Lazarus Group – се превърна в основен заподозрян за неотдавнашната атака, която отмъкна $100 милиона от протокола Harmony.

Разследванията на фирмата за блокчейн данни Elliptic твърдят, че Северна Корея е замесена предвид методите за изпиране на откраднатите средства:

Има сериозни индикации, че севернокорейската Lazarus Group може да е отговорна за тази кражба, въз основа на естеството на хака и последвалото изпиране на откраднатите средства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакер е намерил уязвимост в моста между Етериум и Arbitrum

Самоопределящ се като етичен хакер е открил „уязвимост за няколко милиона долара“ в моста, свързващ Етериум (ETH) и Arbitrum Nitro.

септември 21, 2022 13:49 1 мин. четене

До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите

Основателят на Terra До Куон заяви в събота, че не се опитва да избегне правоприлагащите органи, уверявайки, че си съдейства с тях. 

септември 18, 2022 16:34 1 мин. четене

Южна Корея ще инвалидира паспорта на CEO-то на Terra

Според доклад на местна медия от четвъртък Министерството на външните работи на Южна Корея се опитва да накара съоснователя на вече несъществуващия доставчик на стабилни монети Terraform Labs До Куон да върне паспорта си.

септември 16, 2022 12:14 1 мин. четене

SEC съди крипто брокер за продажба на нерегистрирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) продължава да предприема правни действия срещу злонамерените участници в крипто индустрията, тъй като регулаторите предприемат стъпки за укрепване на законите за защита на инвеститорите.

септември 15, 2022 17:35 1 мин. четене