НАЧАЛО Крипто Крими

Cream Finance ще върнат откраднатите средства с помощта на таксите за протокола

СЕП. 1, 2021 18:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Cream Finance ще върнат откраднатите средства с помощта на таксите за протокола

Cream Finance идентифицира грешката при интеграцията на AMP, която причини загуба в размер на близо $19 милиона за протокола и има за цел да компенсира потребителите.

Протоколът за децентрализирано финансиране (DeFi) Cream Finance ще изплати на своите потребители $18.8 милиона след хака, който се случи на 30-ти август.


Cream обеща да замени откраднатите Етериум (ETH) и Amp (AMP) токени, като разпределя 20% от всички такси за протокола, докато дългът не бъде изплатен изцяло. Cream също ще публикува обезпечение със съответните страни в AMP и нейните създатели, мрежата за дигиталния плащания Flexa, за да обезпечи дълга.


Според доклада на Cream Finance, протоколът за първи път претърпява директна експлоатация, губейки 462 милиона AMP токена и 2,800 ETH. С помощта на блокчейн компанията за сигурност PeckShield, Cream установи, че експлоатацията е причинена от грешка в начина, по който протоколът интегрира AMP. "Макар и жалко и разочароващо, ние поемаме вина за грешката", отбелязва Cream.


Наред с основната експлоатация, Cream е открила и по-малка подобна атака от адрес с история на транзакциите на крипто борсата Binance. Платформата за търговия с криптовалути сега си сътрудничи с Cream, за да идентифицира втория извършител.


От Cream казат, че ще работят с властите за проследяване на злосторника и ще работят с правоприлагащите органи. Хакнатият протокол също ще предостави 10% награда за експлоататора, ако реши да върне обратно откраднатите средства. "Ако някой е в състояние да идентифицира и предостави информация, водеща до ареста на експлоататора, ние ще споделим 50% от всички върнати средства", добавиха от Cream.


ПРОЧЕТИ ОЩЕАмериканец съди непълнолетни хакери за откраднат Биткойн


Както бе съобщено по-рано, Cream спря договори за доставки и заеми на AMP на 30-ти август, за да спре експлоатацията, която позволи на хакера да получи достъп до близо $19 милиона в AMP и ETH чрез презаемане на активи в 17 отделни транзакции. Впоследствие цените на родния токен на Cream, CREAM и AMP спаднаха, като AMP спадна с близо 13%.


Цената на засегнатите токени продължава да спада след атаката. Към момента на писане CREAM се търгува на $162, а AMP на $0.052633.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Tether е глобен за пореден път

Tether беше глобен с $41 милиона долара в петък от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) поради липса на достатъчно парични резерви, достатъчно консистентно, за да се каже, че едноим...
ОКТ. 21, 2021 10:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Измамници откраднаха $1.4 милиона в Биткойн през приложения за запознанства

Scammers stole $1.4 million through Bitcoin dating app scam, says report https://t.co/68wlzQ2HtR— iMore (@iMore) October 14, 2021Потребителите на iPhone губят $1.4 милиона от крипто измамнициПотребите...
ОКТ. 15, 2021 08:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Заплашват студент с нож заради неговия Биткойн

Жертвата е била заплашена с нож само няколко дни след като се е записала в християнския университет в Кентърбъри, където споменала за въпросните криптовалути на своя съквартирант.По време на 20-минутн...
ОКТ. 13, 2021 20:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Създател на NFT проект изчезва с близо $3 милиона в Етериум

Изглежда, че създателят на популярната серия NFT Evolved Apes се е укрил с инвестиционни средства на стойност $2.7 милиона. "Evil Ape", псевдонимът на създателя, вече не е в социалните медийни платфор...
ОКТ. 6, 2021 14:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света