НАЧАЛО Биткойн

Крег Райт твърди, че той е Сатоши Накамото

февруари 10, 2019 11:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крег Райт твърди, че той е Сатоши Накамото

Д-р Крег Райт, австралийски компютърен учен и бизнесмен, претендира, че всъщност той е Сатоши Накамото, разработчика на Биткойн, според негова публикация от 8-ми февруари.

Крег Райт очертава целта на Биткойн

Може да има много несигурности по отношение на самоличността на създателя на Биткойн, но Крег Стивън Райт може най-накрая да свърже тази личност с името. Компютърният учен в публикация, озаглавена „Внимавайте какво си пожелавате ..”, заяви, че е Сатоши и също така разказва за това как е създадена криптовалутата, каква е нейната цел и какви постижения има досега.

Според Райт, блокчейн все още може да бъде централно контролиран и направен да работи в рамките на законите на дадена юрисдикция. Като такъв, той не спира правителството да налага данъци, нито пък пречи на дейността на банките. Той смята, че DLT (Distributed Ledger Technology) не е създадена за тази цел, а за подпомагане на проследяването, за да се установи кога е нарушен законa.

Биткойн не е създаден за да бъде анонимна система за плащане

В същия дух, компютърният учен заяви, че създаването на Биткойн не е било с цел да бъде анонимна система за прехвърляне на пари. Въпреки това, първата криптовалута е създадена, за да затрудни „хищниците“ като „престъпните и фондовите пазари“. Райт също каза, че винаги е бил против хора, които нарушават закона.

Освен това, ученият отбеляза, че е много лесно да се подкопава силата на Биткойн. Хората също не са фокусирани върху сложни аспекти на криптовалутата, за да разберат. Въпреки това, целта на Биткойн е да улесни търговията в рамките на закона.

Райт казва, че мотивът му не е да подкрепя престъпниците

Затова той публично обяви, че неговият мотив не е да помага на престъпниците да нарушават закона, защото Биткойн е непроменяема книга (ledger), чието съхранено съдържание не може да се променя. В такъв случай, това съдържание е постоянно и оставя следи, които не могат да бъдат променени. Според него, това е характеристика, която може да бъде оценена само от честните правителства.

Бизнесмена добави:

„Получих много помощ в това начинание. Без Хал кодът щеше да се разбива многократно. Няма да изброявам тук, хората, които ми помогнаха, но Биткойн започна заради моите идеи. Това беше моят дизайн и това е моето творение. „

Като заключителна бележка, компютърният учен потвърди, че е Сатоши и неговият дълг е да гарантира, че силата на Биткойн не е подкопана от престъпниците.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Сенатор от САЩ: Биткойн (BTC) не може да бъде спрян

Сенаторът от Уайоминг, САЩ Синтия Лумис намекна, че Биткойн (BTC) може да реши съществуващите предизвикателства във финансовия сектор.

септември 29, 2022 9:59 1 мин. четене

Ръст в обема на търговия с Биткойн (BTC) на Binance

Внимателен поглед върху активността на транзакциите с Биткойн (BTC) в Binance показва защо напоследък се търгуват огромни обеми.

септември 29, 2022 8:05 1 мин. четене

Биткойн: Достигнали сме дъно, твърди Марк Юско

Основателят и главен изпълнителен директор на Morgan Creek Capital Management, Марк Юско смята, че криптовалутите вече са преживели най-лошото от мечия пазар, когато Биткойн (BTC) се свлече близо до $17,000 този месец.

септември 28, 2022 22:01 1 мин. четене

Нови върхове на хеширащата мощност на Биткойн

Конкуренцията между крипто копачите продължава да расте на фона на текущата цена на Биткойн (BTC), която се държи под $20,000. Вследствие на това хашрейтът на BTC достигна нов рекорден връх.

септември 28, 2022 8:49 1 мин. четене