НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Крег Райт твърди, че той е Сатоши Накамото

ФЕВ. 10, 2019 11:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крег Райт твърди, че той е Сатоши Накамото

Д-р Крег Райт, австралийски компютърен учен и бизнесмен, претендира, че всъщност той е Сатоши Накамото, разработчика на Биткойн, според негова публикация от 8-ми февруари.


Крег Райт очертава целта на Биткойн


Може да има много несигурности по отношение на самоличността на създателя на Биткойн, но Крег Стивън Райт може най-накрая да свърже тази личност с името. Компютърният учен в публикация, озаглавена „Внимавайте какво си пожелавате ..”, заяви, че е Сатоши и също така разказва за това как е създадена криптовалутата, каква е нейната цел и какви постижения има досега.

Според Райт, блокчейн все още може да бъде централно контролиран и направен да работи в рамките на законите на дадена юрисдикция. Като такъв, той не спира правителството да налага данъци, нито пък пречи на дейността на банките. Той смята, че DLT (Distributed Ledger Technology) не е създадена за тази цел, а за подпомагане на проследяването, за да се установи кога е нарушен законa.

Биткойн не е създаден за да бъде анонимна система за плащане


В същия дух, компютърният учен заяви, че създаването на Биткойн не е било с цел да бъде анонимна система за прехвърляне на пари. Въпреки това, първата криптовалута е създадена, за да затрудни "хищниците" като "престъпните и фондовите пазари". Райт също каза, че винаги е бил против хора, които нарушават закона.

Освен това, ученият отбеляза, че е много лесно да се подкопава силата на Биткойн. Хората също не са фокусирани върху сложни аспекти на криптовалутата, за да разберат. Въпреки това, целта на Биткойн е да улесни търговията в рамките на закона.

Райт казва, че мотивът му не е да подкрепя престъпниците


Затова той публично обяви, че неговият мотив не е да помага на престъпниците да нарушават закона, защото Биткойн е непроменяема книга (ledger), чието съхранено съдържание не може да се променя. В такъв случай, това съдържание е постоянно и оставя следи, които не могат да бъдат променени. Според него, това е характеристика, която може да бъде оценена само от честните правителства.

Бизнесмена добави:

„Получих много помощ в това начинание. Без Хал кодът щеше да се разбива многократно. Няма да изброявам тук, хората, които ми помогнаха, но Биткойн започна заради моите идеи. Това беше моят дизайн и това е моето творение. "


Като заключителна бележка, компютърният учен потвърди, че е Сатоши и неговият дълг е да гарантира, че силата на Биткойн не е подкопана от престъпниците.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Бичият пазар не е приключил

До голяма степен това предполагаемо се дължи на очакванията, че наскоро изброеният борсово търгуван фонд на ProShares (ETF), обвързан с фючърсите на криптовалутата, ще внесе повече пари на пазара.Подо...
ОКТ. 22, 2021 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може да отоплява домове в Канада догодина

Със скорошно съобщение беше постигнато споразумение за това между канадската технологична компания MintGreen и Lonsdale Energy Corporation (LEC).Общинската корпорация в момента отоплява 100 сгради, съ...
ОКТ. 22, 2021 15:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн се срина до $8,200 на Binance.US

Това е умопомрачителна загуба на стойност от 87%. Криптовалутата изтри тези загуби в рамките на една минута.Биткойн претърпя жестока корекция в четвъртък, но само на Binance.US. По-специално, борсата ...
ОКТ. 22, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е предпочитан пред златото - Пол Тюдор Джоунс

Хедж фонд мениджърът и милиардер Пол Тюдор Джоунс смята, че Биткойн печели надпреварата срещу златото, според интервю в сряда за CNBC.Водещият Андрю Рос Соркин напомни на американския инвеститор - чия...
ОКТ. 22, 2021 10:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света