НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Крег Райт твърди, че той е Сатоши Накамото

ФЕВ. 10, 2019 11:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крег Райт твърди, че той е Сатоши Накамото
Д-р Крег Райт, австралийски компютърен учен и бизнесмен, претендира, че всъщност той е Сатоши Накамото, разработчика на биткойн, според негова публикация от 8 февруари.

Крег Райт очертава целта на Биткойн


Може да има много несигурности по отношение на самоличността на създателя на Биткойн, но Крег Стивън Райт може най-накрая да свърже тази личност с името. Компютърният учен в публикация, озаглавена „Внимавайте какво си пожелавате ..”, заяви, че е Сатоши и също така разказва за това как е създадена криптовалутата, каква е нейната цел и какви постижения има досега.

Според Райт, блокчейн все още може да бъде централно контролиран и направен да работи в рамките на законите на дадена юрисдикция. Като такъв, той не спира правителството да налага данъци, нито пък пречи на дейността на банките. Той смята, че DLT (Distributed Ledger Technology) не е създадена за тази цел, а за подпомагане на проследяването, за да се установи кога е нарушен законa.

Биткойн не е създаден за да бъде анонимна система за плащане


В същия дух компютърният учен заяви, че създаването на биткойн не е било с цел да бъде анонимна система за прехвърляне на пари. Въпреки това, първата криптовалута е създадена, за да затрудни "хищниците" като "престъпните и фондовите пазари". Райт също каза, че винаги е бил против хора, които нарушават закона.

Освен това, ученият отбеляза, че е много лесно да се подкопава силата на Биткойн. Хората също не са фокусирани върху сложни аспекти на криптовалутата, за да разберат. Въпреки това, целта на биткойн е да улесни търговията в рамките на закона.

Райт казва, че мотивът му не е да подкрепя престъпниците


Затова той публично обяви, че неговият мотив не е да помага на престъпниците да нарушават закона, защото биткойн е непроменяема книга (ledger), чието съхранено съдържание не може да се променя. В такъв случай, това съдържание е постоянно и оставя следи, които не могат да бъдат променени. Според него това е характеристика, която може да бъде оценена само от честните правителства.

Бизнесмена добави:

„Получих много помощ в това начинание. Без Хал кодът щеше да се разбива многократно. Няма да изброявам тук, хората, които ми помогнаха, но Биткойн започна заради моите идеи. Това беше моят дизайн и това е моето творение. "


Като заключителна бележка, компютърният учен потвърди, че е Сатоши и неговият дълг е да гарантира, че силата на биткойн не е подкопана от престъпниците.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Lightning Labs пусна "Lightning Loop"

Lightning Labs пусна нова функция, насочена към подобряване на използваемостта на Lightning мрежата. Чрез “Lightning Loop” потребителите ще могат да получават Биткойн в по-големи количества, без да се...
МАР. 22, 2019 17:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хиляди магазини за хранителни стоки в САЩ ще предлагат Биткойн

Американската компания за Битомати Coinme обедини усилията си с Coinstar, за да предложи съоръжения за закупуване на BTC в "хиляди" нови локации. След като вкарате хартиените си пари в една от машинит...
ЯНУ. 19, 2019 10:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Вече може да се залага дали Биткойн ще стигне до $100,000 чрез опции

Американската борса за регулирани деривати, LedgerX, разкри кол-опция, която се изплаща, ако Биткойн надвиши тази цена до декември 2020 г. Такова действие предполага 10-кратно увеличение на дигиталния...
ЮЛИ. 18, 2019 14:31 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

JPMorgan признават стойността на биткойн

Най-голямата криптовалута в света се издигна над "присъщата си стойност", отразявайки подобен ход през 2017, което предшестваше най-големия спад на индустрията, пишaт в петък стратезите на JPMorgan Ch...
МАЙ. 24, 2019 21:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света