НАЧАЛО Финтех

COTI ще издаде нова стабилна монета на Cardano

СЕП. 27, 2021 16:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 COTI ще издаде нова стабилна монета на Cardano

COTI представи този уикенд нова алгоритмична стабилна монета за Cardano, наречена Djed, в опит да разшири децентрализираното финансиране (DeFi) в мрежата.

Стабилната монета на Djed беше обявена на Cardano Summit, проведена в Уайоминг на 26-ти септември от основателя на IOHK Чарлз Хоскинсън.


Финтех платформата на корпоративно ниво COTI ще бъде официалният емитент на Djed, който ще използва новите смарт договори Cardano, за да гарантира ценова стабилност, се добавя в съобщението.


Djed ще навлезе на вече претъпкан пазар на стабилни монети, който е доминиран от Tether и USD Coin, но целевият му пазар са проекти, развиващи се на Cardano.


DeFi идва в Cardano


Новата стабилна монета ще бъде подкрепена от "резерв от базови монети", въпреки че не е посочено кои или в какви пропорции. Токенът действа като банка и купува, и продава крипто активи и стабилни монети, като същевременно поддържа резервните си монети според официалната счетоводна книга. Също така не се споменава предлагането, но тъй като е алгоритмично, вероятно ще се адаптира динамично към търсенето.


В бялата книга се посочва още:


Доколкото ни е известно, това е първият протокол за стабилна монета, където претенциите за стабилност са точно и математически формулирани и доказани.


Шахаф Бар-Гефен, главен изпълнителен директор на COTI Group, каза, че новата стабилна монета ще направи таксите за транзакции на Cardano много по-предвидими:


Вярвам, че добавянето на стабилната монета Djed към блокчейна Cardano значително ще подобри начина, по който транзакциите се уреждат на платформата.


Чарлз Хоскинсън смята, че Djed ще привлече изцяло нова публика. Не се споменава датата на стартиране.


Родният токен на Cardano, ADA, спадна леко днес, търгувайки се около $2.20, според данни от CoinMarketCap. Криптовалутата не е тръгнала по стъпките на DeFi токените, които бележат ръст в момента.


ПРОЧЕТИ ОЩЕПротокол ще свързва Stellar и Polygon за повече ангажираност с DeFi


ADA е загубила около 14% през последните две седмици и е с 27% под най-високата си стойност, достигната на 2-ри септември.


Актуализация на екосистемата на стабилни монети


Секторът на стабилни монети все още е доминиран от Tether (USDT), който има пазарен дял от около 55%. В доклада за прозрачност на Tether се посочва, че в момента има $69.5 милиарда в обръщение. Малко над 51% от тях са на мрежата TRON, а повечето от останалите на Етериум.


USDC на Circle е на второ място с пазарен дял от малко под 25% и $29.7 милиарда в обращение според компанията. Binance USD е третият по големина стейбълкойн с дял от 11% и $13.6 милиарда в обращение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (6)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Франция със сериозни планове за CBDC

Над 500 институции във Франция са участвали в 10-месечен експеримент за тестване на CBDC, издаденa от Banque de France за сделки с държавни облигации, съобщи The Financial Times на 19-ти октомври.Проц...
ОКТ. 20, 2021 10:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

TradingView набира $298 милиона при оценка от $3 милиарда

Набирането оценява TradingView на $3 милиарда. Базираната в Лондон компания е събрала малко над $40 милиона преди най-новата си капиталова инжекция, като последното ѝ набиране беше през май 2018 г.Ста...
ОКТ. 17, 2021 10:47 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

България е лидер в плащането с криптовалути

Това се вижда от доклад на Skrill, компания за дигитални плащания, която е част от Paysafe.38% от респондентите на проучване заявиха, че са инвестирали или купили криптовалута, а 84% са казали, че са ...
ОКТ. 13, 2021 16:13 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

MoneyGram ще си партнира с най-големия конкурент на Ripple

Партньорството ще позволи на MoneyGram да използва USDC на Circle за уреждане на плащания и конвертиране на изплащания в местната валута на потребителя. Мрежата на MoneyGram ще бъде интегрирана с блок...
ОКТ. 7, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света