НАЧАЛО Други

Coinbase спря услугите си в Индия малко след стартирането им в страната

април 12, 2022 8:53 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase спря услугите си в Индия малко след стартирането им в страната

Най-голямата базирана в САЩ крипто борса Coinbase спря разплащателните услуги чрез интерфейса на United Payments (UPI) на своята платформа за индийски потребители само три дни след стартирането й в южноазиатския субконтинент.

UPI е платежният портал, управляван от Националната платежна корпорация на Индия (NPCI), който осигурява поръчките за покупка чрез услугите на Coinbase в Индия. Борсата вече актуализира информацията за метода на плащане на уебсайта си за индийски потребители, което призовава потребителите да изпробват услугата за незабавно плащане (IMP), за да правят поръчки за продажба.

NPCI е специално подразделение на Резервната банка на Индия (RBI), към Министерството на финансите.

Изданието за финансови новини Business Standard съобщи в понеделник, че Coinbase заяви, че ще работи за коригиране на ситуацията в Индия със съответните регулатори и че е „ангажирана да работи с NPCI и други съответни органи, за да гарантира, че сме в съответствие с местните очаквания и индустриални стандарти.

NPCI заяви в изявление в четвъртък, че не признава правния статут на каквито и да било крипто борси, използващи интерфейса за обединени плащания (UPI) на RBI, дори след като Coinbase обяви пускането на услугите си. Импулсът за спирането може да е произлязъл от този коментар:

Във връзка с някои медийни съобщения относно покупката на криптовалути с помощта на UPI, Националната платежна корпорация на Индия би искала да изясни, че не сме запознати с каквато и да е крипто борса, използваща UPI.

Потребителите на индийския клон на Coinbase не изглеждат обезпокоени от внезапното спиране на услугата. Съоснователят на канала Crypto India в YouTube Адития Синг сподели в Twitter, че „това не е нещо ново, индийските борси също се сблъскват с проблеми с платежните услуги от 2018 г. насам„.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Binance получи одобрение да работи в Абу Даби

В този момент индийските крипто търговци вероятно са свикнали с нестабилността в достъпността на търговските услуги. Индийското правителство се бори да приеме подходяща регулаторна рамка за крипто, тъй като участниците на пазара преминаха през няколко момента миналата година, в които изглеждаше, че крипто може да бъде забранено в страната.

Някои индийски служители като Т. Раби Санкар, заместник-управител на Резервната банка на Индия, биха подкрепили пълната забрана. Такава забрана обаче все още не е настъпила, тъй като страната въведе 30% данък върху крипто търговията на 31 март, което е подобно на данъка върху хазарта.

Coinbase Ventures, инвестиционното подразделение на Coinbase, обяви миналия месец, че планира да инвестира $1 милион в индийските крипто и Web3 индустрии. Изглежда, че съдбата на тези планове все още не е засегната от спирането на услугата на борсата.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене