НАЧАЛО Други

Coinbase придобива федерален банков лиценз

МАЙ. 19, 2018 21:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Coinbase придобива федерален банков лиценз

Coinbase говориха с регулаторите за придобиването на федерална банкова харта, според доклад на Уолстрийт джърнъл (WSJ), 18-ти май.


WSJ съобщава, че в началото на 2018 г. Coinbase се е обърнал към офиса на регулатора на валутата в САЩ (OCC). Разговора е бил както за банковата харта, така и за своя бизнес модел. Говорител на Coinbase отказа да коментира срещата на WSJ, но добави, че компанията е "ангажирана да работи в тясно сътрудничество с държавните и федералните регулатори, за да гарантира, че сме правилно лицензирани за продуктите и услугите, които предлагаме." OCC и Coinbase отказаха да дадат коментар на Cointelegraph.

Coinbase също така търси да се регистрира като лицензирана брокерска фирма и място за електронно търгуване в SEC. По-рано тази седмица Coinbase обяви плановете си да пусне нов пакет от продукти, насочени към институционални инвеститори.

Както посочва Уолстрийт джърнъл, федералният банков лиценз би позволил на Coinbase да предлага собствени услуги за съхранение и разплащане. Това би помагнало на компанията да привлече повече институционални клиенти. Това би позволило на Coinbase да се справи само с един федерален регулатор, за разлика от множество щатски. Също така би предложило на потребителите федерално осигурени банкови сметки.

По време на официално заседание на банкова асоциация, Джоузеф Отинг направи интересно изяление. Той каза, че повечето финтех фирми, които идват с намерението да получат банкова харта, за да избегнат държавните регулации, не я получават:

"Когато дойдат, говорят с нас и разбират какво всъщност е необходимо, за да са банка, те гледат умно и напускат."

Правителството на САЩ наскоро започна да разглежда регулирането на криптовалутите. В средата на март подкомисията по капиталови пазари, ценни книжа и инвестиции проведе изслушване относно криптовалутите и първоначалните предлагания на монети (ICO). Главният юридически и рисков служител на Coinbase Mike Lempres беше един от четирите свидетели на индустрията.

По време на съдебното заседание Lempres се позова на настоящата регулаторна система на САЩ за криптовалутите като "увреждане на здравословни иновации", поради липса на яснота.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Все повече големи инвеститори намират цифровите активи за привлекателни

Проучването изследва 408 американски, 299 азиатски, 393 европейски инвеститори относно тяхното инвестиционно поведение и възглед за цифрови активи като криптовалутите.От участниците в проучването 312 ...
СЕП. 17, 2021 19:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо общата заключена стойност в Arbitrum скочи с 2,500%?

Според данни на L2Beat, на 17-ти септември, TVL (обща заключена стойност) на протоколите от втори слой на Етериум е достигнала $3.6 милиарда. Arbitrum има най-голямото количество заключени средства, к...
СЕП. 17, 2021 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Служител на OpenSea напуска заради търговия с вътрешна информация на NFT-та

По-рано тази седмица потребителите на Twitter сигнализираха за съмнителна транзакционна дейност, включваща Нейт Частейн, ръководител на продуктите в OpenSea, пред компанията.Частейн не отговори на иск...
СЕП. 17, 2021 16:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света