НАЧАЛО Други

Coinbase придобива федерален банков лиценз

МАЙ. 19, 2018 21:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Coinbase придобива федерален банков лиценз

Coinbase говориха с регулаторите за придобиването на федерална банкова харта, според доклад на Уолстрийт джърнъл (WSJ), 18-ти май.

 


WSJ съобщава, че в началото на 2018 г. Coinbase се е обърнал към офиса на регулатора на валутата в САЩ (OCC). Разговора е бил както за банковата харта, така и за своя бизнес модел. Говорител на Coinbase отказа да коментира срещата на WSJ, но добави, че компанията е "ангажирана да работи в тясно сътрудничество с държавните и федералните регулатори, за да гарантира, че сме правилно лицензирани за продуктите и услугите, които предлагаме." OCC и Coinbase отказаха да дадат коментар на Cointelegraph.

Coinbase също така търси да се регистрира като лицензирана брокерска фирма и място за електронно търгуване в SEC. По-рано тази седмица Coinbase обяви плановете си да пусне нов пакет от продукти, насочени към институционални инвеститори.

Както посочва Уолстрийт джърнъл, федералният банков лиценз би позволил на Coinbase да предлага собствени услуги за съхранение и разплащане. Това би помагнало на компанията да привлече повече институционални клиенти. Това би позволило на Coinbase да се справи само с един федерален регулатор, за разлика от множество щатски. Също така би предложило на потребителите федерално осигурени банкови сметки.

По време на официално заседание на банкова асоциация, Джоузеф Отинг направи интересно изяление. Той каза, че повечето финтех фирми, които идват с намерението да получат банкова харта, за да избегнат държавните регулации, не я получават:

"Когато дойдат, говорят с нас и разбират какво всъщност е необходимо, за да са банка, те гледат умно и напускат."

Правителството на САЩ наскоро започна да разглежда регулирането на криптовалутите. В средата на март подкомисията по капиталови пазари, ценни книжа и инвестиции проведе изслушване относно криптовалутите и първоначалните предлагания на монети (ICO). Главният юридически и рисков служител на Coinbase Mike Lempres беше един от четирите свидетели на индустрията.

По време на съдебното заседание Lempres се позова на настоящата регулаторна система на САЩ за криптовалутите като "увреждане на здравословни иновации", поради липса на яснота.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Grayscale отчита загуба за Q1

Според 10-Q декларацията, тръста увеличава своите BTC до 654,600, което е с 8% повече от края на 2020 г. Компанията заяви, че общата стойност на притежаваните от нея BTC е над $38,4 милиарда, кое...
МАЙ. 7, 2021 20:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

‘DeFi отприщи вълна от иновации’ - вестник на Федералната банка на САЩ

DeFi е общото име за сложно преплетена мрежа от децентрализирани приложения (DApps) и платформи, базирани на интелигентните договори на Етериум. Основната идея, която стои зад екосистемата, е да се съ...
МАЙ. 7, 2021 18:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бум на броят на битоматите по целия свят

От само 7,756 през май 2020 г. автоматите, поддържащи различни криптовалути, достигнаха 19,452 към май 2021 г.По-голямата част от машините се намират в САЩ. Броят на криптоматите, инсталирани в страна...
МАЙ. 7, 2021 17:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Няма да има 'крипто зима' като през 2018 година, според Марк Кюбан

Но дори и сред бичи пазар, крипто тълпата не може да не се запита: идва ли драматична корекция на нивото на скандалната "Крипто зима" от началото на 2018 г.?"Не мисля, че ще го видите", заяви в четвър...
МАЙ. 7, 2021 13:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света