НАЧАЛО Други

Coinbase е първата крипто фирма във Fortune 500

май 25, 2022 12:25 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase е първата крипто фирма във Fortune 500

Водещата американска борса Coinbase стана първата крипто компания, която влезе във Fortune 500.

Coinbase Global (COIN) събра приходи от над $7.8 милиарда през 2021 г., поставяйки COIN на 437-мо място в класацията на Fortune на 500-те най-големи американски компании по приходи.


Coinbase е първата крипто фирма, която се присъединява към списъка, публикуван в понеделник, и за първи път е включен в Nasdaq през април 2021 г.


Главният редактор на Fortune Алисън Шонтел каза, че Coinbase е един от малкото “победители от пандемията”, които успяха да спечелят въпреки “странните обстоятелства” на втората година на глобална пандемия.


Докато постижението на Coinbase е значително развитие за компанията, нейните приходи от $7.8 милиарда бледнеят в сравнение с компанията №1 във Fortune 500, Walmart, която има приходи от $573 милиарда.


Главният изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг очаква Coinbase и крипто пространството като цяло да продължат да растат, като наскоро прогнозира, че крипто икономиката ще експлодира с до 15% от световния БВП през следващите години.


“Според мен това е малко като първите дни на Интернет, когато видяхте раждането на електронната търговия в края на 90-те или началото на 2000-те и сега скачаме напред 20 години, електронната търговия, мисля, е около 15% от световния БВП.

И мисля, че ако се придвижите напред 20 години оттук, крипто икономиката ще представлява вероятно голяма част като тази, 15% от световния БВП.”

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano става твърде голям, според Чарлз Хоскинсън

Армстронг също така каза, че корпорациите ще приемат крипто в бъдеще на същото ниво, на което в момента се възползват от интернет.

“Всъщност мисля, че по същия начин, по който повечето компании използват интернет сега, мисля, че повечето компании в крайна сметка ще използват крипто по някакъв начин…”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Банкман-Фрийд бележи ранна победа в едно от делата срещу него

Бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд постигна ранна победа в дело, свързано със законите за ценните книжа в Тексас.

февруари 4, 2023 20:00 2 мин. четене

Chainalysis съкращава 5% от персонала си

Компанията за блокчейн анализи Chainalysis намали броя на служителите си, тъй като се реорганизира, за да се приспособи към предизвикателствата на крипто пазара.

февруари 4, 2023 18:00 1 мин. четене

Ripple са изключително уверени за изхода от делото срещу SEC

Ripple публикува актуална информация за съдебното дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, което обвинява компанията в продажба на XRP като нерегистрирана ценна книга.

февруари 4, 2023 17:00 2 мин. четене

100% ръст на акциите на MicroStrategy (MSTR)

Производителят на софтуер за бизнес анализи MicroStrategy закупи над 8,800 биткойна (BTC) по време на масовия срив, който пазарът на криптовалути претърпя през 2022 г., докато акциите му се увеличиха повече от два пъти от началото на годината.

февруари 4, 2023 16:00 2 мин. четене