НАЧАЛО Регулации

Circle се борят за банков лиценз

ЮНИ. 7, 2018 10:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Circle се борят за банков лиценз

Peer-to-peer платформата за плащания Circle Internet Financial Ltd. се бори както за федерален банков лиценз със Службата за Контрол на Валутата (OCC), така и регистрация като място за търговия и брокерство в Комисията за ценни книжа и борси в САЩ, като новината идва от доклад на Bloomberg на 6-и юни.

 


Робърт Бенч, заместник-главният изпълнителен директор на Circle, който частично беше финансиран в инвестиционен кръг на Goldman Sachs, каза на Bloomberg, че получаването на банков лиценз ще намали количеството регулатори, които са нужни за работа с платформата:

Вие сте в състояние да проведете един-единствен разговор. Трудно е да има 50 разговора.

Bloomberg съобщава, че Circle най-вероятно ще се съсредоточи върху регулацията на SEC преди да потърси банков лиценз, като отбелязва, че регистрацията в SEC ще позволи на платформата да продава токени, които се считат за ценни книжа.

Джеръми Алайър, главен изпълнителен директор на Circle, отбеляза, че Circle вече свалят токени, които не oтговарят на указанията на SEC от дигиталната платформа Poloniex, която те са придобили за 400 млн. Долара в края на февруари, и биха могли да премахнат повече, ако се придвижат напред със SEC:

Ние правим нашите собствени правни решения, защото не можете да извикате SEC и да кажете: Това ценни книжа ли са или не? Можете да очаквате да видите, че ние ще сваляме други токени и това е най-разумното, което може да се направи.

Bloomberg съобщава, че Circle е имал и предварителни разговори с OCC за получаване на федерален банков лиценз. Алайър също каза пред Bloomberg, че Circle може да държи резерви във Федералния резерв и директното уреждане с банки чрез мрежите си, може да подобри ефективността на това, което предлагат, както и да намали разходите.

Крипто портфейлът и борса Coinbase, се съобщава, че също са говорили с OCC за получаване на федерален банков лиценз по-рано тази година. Bloomberg потвърди, че служители на Coinbase се срещнаха с директора на иновациите за OCC, но говорител на Coinbase отказа да коментира.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Нови мерки в Китай могат да навредят на добива на Биткойн

Китайският журналист Колин Ву, който обхваща каквото и да е свързано с крипто борси, крипто копаене и цифрови валути, написа в Twitter, че Китай възнамерява да предприеме определени мерки, които вероя...
МАЙ. 1, 2021 14:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто печалбите ще бъдат облагани с данъци от 2022 в Южна Корея

На фона на нарастващата опозиция срещу новия режим на данъчно облагане на криптовалути в Южна Корея, финансовият министър Хонг Намки потвърди, че правителството ще започне да облага капиталовите печал...
АПР. 27, 2021 12:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Слуховете за 80% данък върху крипто не са верни

Той ще включва значително увеличение на данъците върху капиталовата печалба за тези, които печелят над 1 милион долара (годишно), но няма доказателства, които да предполагат, че криптовалутата ще бъде...
АПР. 23, 2021 23:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Турция забранява използването на криптовалути за разплащане

В доклада се посочва, че на доставчиците на платежни услуги също им е забранено да включват дигитални активи в своите бизнес модели "пряко или косвено“.Това се случва, след като PayPal направи съобщен...
АПР. 17, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света