НАЧАЛО Регулации

Circle се борят за банков лиценз

ЮНИ. 7, 2018 10:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Circle се борят за банков лиценз

Peer-to-peer платформата за плащания Circle Internet Financial Ltd. се бори както за федерален банков лиценз със Службата за Контрол на Валутата (OCC), така и регистрация като място за търговия и брокерство в Комисията за ценни книжа и борси в САЩ, като новината идва от доклад на Bloomberg на 6-и юни.


Робърт Бенч, заместник-главният изпълнителен директор на Circle, който частично беше финансиран в инвестиционен кръг на Goldman Sachs, каза на Bloomberg, че получаването на банков лиценз ще намали количеството регулатори, които са нужни за работа с платформата:

Вие сте в състояние да проведете един-единствен разговор. Трудно е да има 50 разговора.

Bloomberg съобщава, че Circle най-вероятно ще се съсредоточи върху регулацията на SEC преди да потърси банков лиценз, като отбелязва, че регистрацията в SEC ще позволи на платформата да продава токени, които се считат за ценни книжа.

Джеръми Алайър, главен изпълнителен директор на Circle, отбеляза, че Circle вече свалят токени, които не oтговарят на указанията на SEC от дигиталната платформа Poloniex, която те са придобили за 400 млн. Долара в края на февруари, и биха могли да премахнат повече, ако се придвижат напред със SEC:

Ние правим нашите собствени правни решения, защото не можете да извикате SEC и да кажете: Това ценни книжа ли са или не? Можете да очаквате да видите, че ние ще сваляме други токени и това е най-разумното, което може да се направи.

Bloomberg съобщава, че Circle е имал и предварителни разговори с OCC за получаване на федерален банков лиценз. Алайър също каза пред Bloomberg, че Circle може да държи резерви във Федералния резерв и директното уреждане с банки чрез мрежите си, може да подобри ефективността на това, което предлагат, както и да намали разходите.

Крипто портфейлът и борса Coinbase, се съобщава, че също са говорили с OCC за получаване на федерален банков лиценз по-рано тази година. Bloomberg потвърди, че служители на Coinbase се срещнаха с директора на иновациите за OCC, но говорител на Coinbase отказа да коментира.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Лаос одобрява добива и търговията на криптовалути

По този начин се прекратява тригодишната забрана, според правителствено съобщение, цитирано от The Laotian Times.Правителството на Югоизточна Азия забрани криптовалутата през 2018 г. и повтори позиция...
СЕП. 14, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Новите крипто закони в Южна Корея могат да доведат до загубата на $2.6 милиона

Индустриалните участници и представители на по-малките борси оспорват новите изисквания в изминалата година, но без успех. Сега според запознати с въпроса лица се очаква около 40 от близо 60 крипто оп...
СЕП. 14, 2021 13:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света